osiołek
cześć wam
mam pytanei w jak isposób moźna uzyskac High IP w emuli bo jak narazie to u mnei z nia jest tragicznie
mam LOW ID .Czy trzeba pozmieniac cos w ustawieniach sieci czy cos jeszcze
Mógłby mi ktos to wytłumaczyć co bym musiał zrobic
z góry thanxx
mam pytanei w jak isposób moźna uzyskac High IP w emuli bo jak narazie to u mnei z nia jest tragicznie
mam LOW ID .Czy trzeba pozmieniac cos w ustawieniach sieci czy cos jeszcze
Mógłby mi ktos to wytłumaczyć co bym musiał zrobic
z góry thanxx
Odpowiedzi: 9
ciaki:Przedewszystkim by mieć HIGIH IP trzeba mieć zewnętrzy adres
Niekoniecznie, wystarczy przekierowanie portow :wink:
neo340:low ID nie wpływa na transfer tylko na moment kiedy plik zacznie byc ssany
Nie zgodze sie do konca. Low ID wplywa posrednio na transfer. Uzytkownik z Low ID nie moze sie laczyc sie uzytkownikiem posiadajacym rowniez Low ID. Wynika z tego, ze uzytkownik z Low ID pobiera dane od mniejszej liczby ludzu (ma mniejsza ilosc zrodel).
Jednak po czesci masz racje – z Low Id dluzej stoi sie w kolejce u innych.
ale jest przeciez Imesh light (jak kazaa light) bez szpiegow i orbakow :D http://www.imesh–light.com/
No tak tylke źe z imeshem instaluje się duźo szpiegów i ten Gator :/
Nie widze tutaj zadnego problemu caly czs mam Low ID a wszystko dobrze ściąga. niektórzy sa niezadowoleni z osiołka – jeśli jesteś niezadowolony zainstaluj iMesha – moim zdaniem teź bardzo dobry tam mam o wiele lepsze transfery niz na osiołku i nie ma tam źadnego LOw czy HIGH ID – ponadto uwaźam źe iMesh jest dwa razy lepszy od Kazaa – pozdrawiam
Dla wszystkich zainteresowanych iMesh – www.imesh.com
Dla wszystkich zainteresowanych iMesh – www.imesh.com
Przedewszystkim by mieć HIGIH IP trzeba mieć zewnętrzy adres
Niektórzy sa zdania, źe nawet lepiej mieć LOW–ID niź HIGH... Coś w tym musi być, bo ja swego czasu równieź miałem LOW–ID – i ciągnęło bardzo dobrze, teraz mam HIGH–ID – równieź ciągnie dobrze, ale teraz mam równieź duzy upload, który ograniczyłem do rozsadnych rozmiarów (tak, źeby nie obciaźał zbytnio mojej sieci). Jak wiadomo – upload nam wiele nie daje, a wpływa za to niekorzystnie na download.
Po wiecej szczegółów zapraszam na fora typowo osiokowe. Tam jest mnóstwo informacji na ten i wiele innych tematów.
Po wiecej szczegółów zapraszam na fora typowo osiokowe. Tam jest mnóstwo informacji na ten i wiele innych tematów.
z tym odblokowaniem portów to raczej będzie problem, administratorzy sieci nie chcą tego robić, a co do prędkości pobierania to tak jak mówi Gagman, low ID nie wpływa na transfer tylko na moment kiedy plik zacznie byc ssany, cierpliwości jak się połączy to będzie ssało. :D
Jeźeli masz Low ID oznacza to, źe port moźe być albo blokowany albo nie moźe zostać osiągnięty.Sprawdź czy nie uźywasz firewalla, serwera proxy, bądź routera.To, ze masz niskie ID nie oznacza, źe nic nie ściagniesz.ID nie wpływa na transfer tylko na komunikacje między klientami.
Najprawdopodobniej masz zablokowany port z ktorego kozysta emule. Musisz poprosic admina twojej sieci, aby odblokowal port 4662 oraz 4661.
Strona 1 / 1