Witam Was serdecznie i proszę o pomoc. Jakiś czas temu zainstalowałem Microsoft Ofiice`a 2007. Miałem z nim jakiś problem i usunąłem ręcznie jak napisano na stronie Microsoftu. Pozbyłem się Office`a, ściągnąłem nowego i mam taki o to błąd:
A required G:\Enterprise.WW/Osetup.dll cannot be loaded. This may indicate that the file is missing or damaged.
Bardzo potrzebny mi jest ten program w związku z goniącym mnie terminem oddania pracy zaliczeniowej. Czy możecie pomóc? Będę wdzięczny.
Odpowiedzi: 8
Cóż - nie ma to jak małe przesłuchanie w stylu SB .... Skoro z tego samego nośnika u innych idzie, a u ciebie nie, to oprócz tego co XanTyp napisał istnieją jeszcze dwie możliwości: wcześniej miałeś zainstalowanego Office 2003 i pozostały śmieci w rejestrze, oraz druga możliwość - masz zainstalowany w systemie jakiś program, który blokuje dostęp do tego pliku (i nie mówię tu tylko o np. antywirusie/antyspyware, ale o np. oprogramowaniu do klonowania dysków).
Z tego co widzę - to problem jest dość szeroko omawiany w internecie - przy czym najpełniejszy obraz postępowania opisany był pod linkiem który ci już podałem.
Xan, miałem obraz płyty, więc ruszało z wirtualnego napędu i też od razu wyskakiwał błąd
Może wymień/pożycz napęd dvd?
Veers ale u innych osób ta sama płytka działa - nie działa u mnie. Ani z płytki nie idzie ani z obrazu płyty. Cały czas ten sam błąd.
XanTyp - z tym piractwem - to prawie trafiłeś - ale tym razem problem dotyczy jak mniemam MSDNAA i błędów (świadomie lub nie) umieszczonych w plikach instalacyjnych.
Skoro zaś błąd jest ten sam - a zmienia się lokalizacja (ścieżka dostępu) pliku - to stawiam orzechy przeciw dolarom że problemem jest uszkodzony obraz instalki aplikacji.
Także proszę Was dalej o pomoc :)
[quote=luniek88]ściągnąłem nowego i mam taki o to błąd:[/quote]Sprecyzuj, co masz przez to na myśli, bo póki co, traktuję to jako piractwo,a tego się tu nie popiera w żadnej formie.
Spodziewam się solidnego sprostowania na PM.
Kwestia została wyjaśniona :)
Z tego co piszą na Technecie wynikają dwa wnioski:
1. źle wypalona płyta z obrazu ISO
2. pozostałości po poprzedniej instalacji MS Office
Zajrzyj [url=http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistaprograms/thread/4ef17bea-e58f-4420-bc17-006ed9e5dc81]tutaj[/url]