oś się dzieje ze stroną startową i zuźyciem procka

Tylko od razu piszę: proszę Was usilnie o podanie recepty na to, źeby stroną startową nie była źadna z 'searchowych' oraz ciągłe zuźycie procka na 100%. I teraz uwaga PROSZĘ bardzo o dokładne napisanie co mam(y) robić? Tak było w przypadku blastera, ktoś z 'Góry' :) napisał jeden post, który wszystko wyjaśnia i nie było 1000cy postów z prośbą o pomoc... podpowiem źe przeskanowałem juź kompa mks_virem 2004 – znalazł trojany, usunął je, a tu sie okazało, źe wcześniej tylko strona startowa mnie wqrzała, a teraz jak wpisze jakikolwiek adres bez http:// na początku to włącza się ta &%%#%^* searchowa :( :( POMOCY! Mam nadzieję, źe są jeszcze ludzie, którzy nie besztają tylko innych z powodu typu: wejdź w search i znajdź...

Odpowiedzi: 7

MarcinX:
Pomocy!:
Ok co do procka – sprawa załatwiona – był to coolsrv.exe... nie pamiętam po co to instalowaem... mniejsza z tym, ale pomóźcie z tą stroną startową bo idzie się pochlastać :(

Spybot.

o ile zahaczylem koles ma problem a Spybot nie zadzialal. podobnie bylo w moim przypadku, dlatego metoda ktora opisalem jest ewentualnym rozwiazaniem.
nie bardzo wierze, ze edycja z poziomu rejestru nie rozwiaze problemu. rzecz druga to to, ze widzialem juz historie kiedy rejestry byly nadpisane, a procedura nadpisujaca juz przeszla auto_delete. wiec nie ma sladu po programiku, a syf siedzi :(
pozdro
bobi70
Dodano
14.01.2004 20:06:38
Pomocy!:
Ok co do procka – sprawa załatwiona – był to coolsrv.exe... nie pamiętam po co to instalowaem... mniejsza z tym, ale pomóźcie z tą stroną startową bo idzie się pochlastać :(

Spybot.
MarcinX
Dodano
13.01.2004 17:10:24
przeskanuj kompa w kierunku znalezienia dopisanego do przegladarki ciagu.
strat>wyszukaj>(ciag)
zapisz do czego odwoluja sie wpisy.
znajdz windows temp i go oczysc
znajdz tez tempa od netu i wyczysc wszystko wlacznie z cookisami
start>uruchom>regedit
przeskanuj rejestr w poszukiwaniu dopisanego do przegladarki ciagu znakow. wszystkie wpisy zmien na zwykle http:\
warto zapisac do czego odwoluja sie te wpisy (do jakich kluczy rejestru).
czyszczenie rejestru nie wystarczy (prawdopodobnie) ale jak zapiszesz to znajdziesz najprawdopodobniej odwolanie do programu. bedzie sie znajdowal w np. windowssystem. to on bedzie powodowal przy kolejnych restartach dopisywanie do przegladarki tego ciagu.
usun ten towar lub zmien nazwe z exe na costam.
powinno byc po problemie. jesli natomiast nie trzeba poszukac dalej. np w rejestrach HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun i
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun powinno byc odwolanie do bycmoze jeszcze innej procedury ktora uruchamia to wszystko.
niestety mialem okazje przerobic to nie tak dawno i faktycznie zajelo to pare restartow.
bobi70
Dodano
13.01.2004 01:46:09
Anonymous
Dodano
10.01.2004 17:50:14
Ctrl–alt–del.
Menager zadań.
Procesy.
Przy cpu powinno być procentowe zuźycie.
Wyłącz ten proces.
MarcinX
Dodano
10.01.2004 15:46:16
spybootem juź działałem wcześniej nic nie daje :( ale jak sprawdzić który program tak grzeje procka, nawet tuź o włączeniu mam od razu 100% zuźycia... przesada!
Anonymous
Dodano
10.01.2004 15:32:08
Przeskanuj Ad–Aware i Spybot.
Poza tym sprawdź w menadźerze zadań który proces zuźywa te 100 % procesora.
Ewentualnie daj screenshota menagera na forum.
MarcinX
Dodano
10.01.2004 15:25:54
Anonymous
Dodano:
10.01.2004 14:45:08
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1