oś się dzieje ze stroną startową i zuźyciem procka
Tylko od razu piszę: proszę Was usilnie o podanie recepty na to, źeby stroną startową nie była źadna z 'searchowych' oraz ciągłe zuźycie procka na 100%. I teraz uwaga PROSZĘ bardzo o dokładne napisanie co mam(y) robić? Tak było w przypadku blastera, ktoś z 'Góry' :) napisał jeden post, który wszystko wyjaśnia i nie było 1000cy postów z prośbą o pomoc... podpowiem źe przeskanowałem juź kompa mks_virem 2004 – znalazł trojany, usunął je, a tu sie okazało, źe wcześniej tylko strona startowa mnie wqrzała, a teraz jak wpisze jakikolwiek adres bez http:// na początku to włącza się ta &%%#%^* searchowa :( :( POMOCY! Mam nadzieję, źe są jeszcze ludzie, którzy nie besztają tylko innych z powodu typu: wejdź w search i znajdź...
Odpowiedzi: 7
MarcinX:Pomocy!:Ok co do procka – sprawa załatwiona – był to coolsrv.exe... nie pamiętam po co to instalowaem... mniejsza z tym, ale pomóźcie z tą stroną startową bo idzie się pochlastać :(
Spybot.
o ile zahaczylem koles ma problem a Spybot nie zadzialal. podobnie bylo w moim przypadku, dlatego metoda ktora opisalem jest ewentualnym rozwiazaniem.
nie bardzo wierze, ze edycja z poziomu rejestru nie rozwiaze problemu. rzecz druga to to, ze widzialem juz historie kiedy rejestry byly nadpisane, a procedura nadpisujaca juz przeszla auto_delete. wiec nie ma sladu po programiku, a syf siedzi :(
pozdro
Pomocy!:Ok co do procka – sprawa załatwiona – był to coolsrv.exe... nie pamiętam po co to instalowaem... mniejsza z tym, ale pomóźcie z tą stroną startową bo idzie się pochlastać :(
Spybot.
przeskanuj kompa w kierunku znalezienia dopisanego do przegladarki ciagu.
strat>wyszukaj>(ciag)
zapisz do czego odwoluja sie wpisy.
znajdz windows temp i go oczysc
znajdz tez tempa od netu i wyczysc wszystko wlacznie z cookisami
start>uruchom>regedit
przeskanuj rejestr w poszukiwaniu dopisanego do przegladarki ciagu znakow. wszystkie wpisy zmien na zwykle http:\
warto zapisac do czego odwoluja sie te wpisy (do jakich kluczy rejestru).
czyszczenie rejestru nie wystarczy (prawdopodobnie) ale jak zapiszesz to znajdziesz najprawdopodobniej odwolanie do programu. bedzie sie znajdowal w np. windowssystem. to on bedzie powodowal przy kolejnych restartach dopisywanie do przegladarki tego ciagu.
usun ten towar lub zmien nazwe z exe na costam.
powinno byc po problemie. jesli natomiast nie trzeba poszukac dalej. np w rejestrach HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun i
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun powinno byc odwolanie do bycmoze jeszcze innej procedury ktora uruchamia to wszystko.
niestety mialem okazje przerobic to nie tak dawno i faktycznie zajelo to pare restartow.
strat>wyszukaj>(ciag)
zapisz do czego odwoluja sie wpisy.
znajdz windows temp i go oczysc
znajdz tez tempa od netu i wyczysc wszystko wlacznie z cookisami
start>uruchom>regedit
przeskanuj rejestr w poszukiwaniu dopisanego do przegladarki ciagu znakow. wszystkie wpisy zmien na zwykle http:\
warto zapisac do czego odwoluja sie te wpisy (do jakich kluczy rejestru).
czyszczenie rejestru nie wystarczy (prawdopodobnie) ale jak zapiszesz to znajdziesz najprawdopodobniej odwolanie do programu. bedzie sie znajdowal w np. windowssystem. to on bedzie powodowal przy kolejnych restartach dopisywanie do przegladarki tego ciagu.
usun ten towar lub zmien nazwe z exe na costam.
powinno byc po problemie. jesli natomiast nie trzeba poszukac dalej. np w rejestrach HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun i
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun powinno byc odwolanie do bycmoze jeszcze innej procedury ktora uruchamia to wszystko.
niestety mialem okazje przerobic to nie tak dawno i faktycznie zajelo to pare restartow.
Ok co do procka – sprawa załatwiona – był to coolsrv.exe... nie pamiętam po co to instalowaem... mniejsza z tym, ale pomóźcie z tą stroną startową bo idzie się pochlastać :(
Ctrl–alt–del.
Menager zadań.
Procesy.
Przy cpu powinno być procentowe zuźycie.
Wyłącz ten proces.
Menager zadań.
Procesy.
Przy cpu powinno być procentowe zuźycie.
Wyłącz ten proces.
spybootem juź działałem wcześniej nic nie daje :( ale jak sprawdzić który program tak grzeje procka, nawet tuź o włączeniu mam od razu 100% zuźycia... przesada!
Przeskanuj Ad–Aware i Spybot.
Poza tym sprawdź w menadźerze zadań który proces zuźywa te 100 % procesora.
Ewentualnie daj screenshota menagera na forum.
Poza tym sprawdź w menadźerze zadań który proces zuźywa te 100 % procesora.
Ewentualnie daj screenshota menagera na forum.
Strona 1 / 1