Opera wywala system

czesc
mam win xp home.Zazwyczaj (a moze zawsze) jak jestem na forum chodzby onet to mi wywala system :czarny obraz, nie reagujemysz, klawisze,(jak hibernacja)dopiero reset.
Mam opere 7.23, skad przypuszczenie, ze to Opera?, bo jak wracam do systemy loguje sie i wchodze do Opery to pyta czy wznowic przerwana sesje.zawsze tak jest, wiec to ona musi wplywac na to, ze system sie wylacza. Pmozcie jak ktos sie z czym stakim spotkal, moze sugestie?
Pozdrawiam:)

Odpowiedzi: 10

a sprzętem to karta graficzna , zasilacz lub płyta główna?
Jak odróźnić objawy awaryjności jednego z tych elementów?
A moźe to karta sieciowa, jest zintegrowana z płytą główną?
Czesto jest tak,źe Nnagle Opera przestaje się łączyć– wybieram kaźdy inny adres i to samo, nie reaguje, wtedy nawet jak wyjde z niej , zamkne to i tak za chwilke wyładuje system na czarny screen i zostaje reset. Sprzęt to czy soft?
Anonymous
Dodano
07.05.2004 15:06:19
Anonymous:

Mam opere 7.23, skad przypuszczenie, ze to Opera?, bo jak wracam do systemy loguje sie i wchodze do Opery to pyta czy wznowic przerwana sesje.zawsze tak jest, wiec to ona musi wplywac na to, ze system sie wylacza. Pmozcie jak ktos sie z czym stakim spotkal, moze sugestie?
Pozdrawiam:)

Miedzy innymi, za to właśnie cenię sobie Operę. Jest to jedna z funkcji Opery, która pozwala powrócić do przeglądania ostatnio odwiedzonych stron po zawieszeniu/restarcie/zaniku prądu. NIE JEST TO BŁĄD :!: lecz zaleta.
Prawdopodobnie masz problem ze sprzętem (pamięć itp.) albo namieszane w systemie. Sprawdź w podglądzie zdarzeń (aplikacja/system), moźe tam znajdziesz rozwiązanie.
Anonymous
Dodano
07.05.2004 11:11:44
Anonymous:
Java script mam zazwyczaj wylaczone. Co do javy to mam nową sun i dobrze dziala na IE wiec to chyba nie ona.
Zazwyczaj nie znaczy ze zawsze. Ponadto najnowsza java suna nie musi u Ciebie oznaczac ze wszystko jest OK. Powinienes sprawdzic – wylaczyc, odinstalowac, przeinstalowac Opere instalujac np. na moment ktoras 6.xx bez javy. Musisz kombinowac. Ponadto zerknij na forum Opery – http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=16f89f8f809dec74d25ec8727a0d6b93&forumid=60 moze znajdziesz rozwiazanie. To musi byc jakis bug zwiazany z wyswietlaniem czegos i byc moze wlasnie odpowiedzialna jest java.
EL NINO
Dodano
29.04.2004 21:43:05
odpada, mam firewalla a na trojany skanowalem system , czysty
Anonymous
Dodano
29.04.2004 17:52:26
Moze ktos z sieci ci jajo robi i podeslal ci jakis trojanik bo sie bawi w script kiddie ?
Szejker
Dodano
29.04.2004 17:29:28
a sterowniki do karty sieciowej czy warto akualizowac, czy to cos moźe da?,mam połączenie LAN
Anonymous
Dodano
29.04.2004 00:29:23
EL Nino , to się zazwyczaj dzieje podczas pobytu na forum (np.onet), kiedy przechodze do kolejnych wątków lub sam coś posyłam.Java script mam zazwyczaj wylaczone. Co do javy to mam nową sun i dobrze dziala na IE wiec to chyba nie ona.
Zastanawiam sie czemu tak sie dzieje..
Anonymous
Dodano
29.04.2004 00:03:19
Java ? Java Script ? Sprobuj wylaczyc.
EL NINO
Dodano
28.04.2004 21:48:49
wirusów nie mam bo sprawdzałem, miałem wcześniejszą wersję opery i było podobnie.
Anonymous
Dodano
28.04.2004 21:24:25
Probowales przeinstalowywac Opere ? Moze najpierw zainstaluj starsza wersje ? System czysty/wolny od wirusow ?
EL NINO
Dodano
28.04.2004 20:45:00
Anonymous
Dodano:
28.04.2004 15:56:03
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1