Opera i flashget 1.40
Jak skonfigurowac opere, badz flashgeta, aby po kliknieciu na link w operze, plik sciagal mi flashget, a nie mulowaty klient opery ? mam wtczke opera plugin, ale ona nic niedaje. mozna ja jakos skonfigurowac ?.
pozdrawiam, i z gory dziekuje za opdpowiedz/i
pozdrawiam, i z gory dziekuje za opdpowiedz/i
Odpowiedzi: 2
Pozmienialem troche w typach plikow tak jak napisales i dziala bez zarzutow (jak narazie). dzieki bardzo za pomoc :idea:
Musisz w Operze kliknąć PlikPreferencjeTypy Plików. U góry otwartego okna usuwasz zaznaczenie z "Ukryj typy plików obsługiwane przez Operę". Pokarze Ci się cała masa rozszeźeń. Zaznaczasz po kolei kaźde z nich i wciskasz przycisk Modyfikuj. W oknie które się pokaźe moźesz wybrać akcję, jaka nastąpi gdy Opera napotka takie rozszeźenie. Przy wszystkich typach plików obsługiwanych przez FlashGet'a, u dołu okna będzie opcja "Uźyj Wtyczki–FlashGet Catcher Opera Plug–in". Zaznacz ją i kliknij OK. Tak samo musisz sprawdzić wszystkie rozszeźenia z listy, gdyź Opera część plików konfiguruje sama, a część nie. Jest z tym trochę roboty, ale warto. Poza tym musisz oczywiście prawidłowo skonfigurować samego FlashGet'a.
Na marginesie dodam, źe FlashGet nie zawsze prawidłowo monitoruje kliknięcia w Operze. Ja z niego bardzo szybko zrezygnowałem na rzecz GetRight'a. Wbrew opiniom GetRight bardzo dobrze współpracuje z operą, jego wesja testowa nie ma ograniczenia czasowego, no i nie zawiera modułów reklamowych. Gdybyś zdecydował się na GetRighta, to konfiguruje się go tak samo.
Pozdrawiam.
Na marginesie dodam, źe FlashGet nie zawsze prawidłowo monitoruje kliknięcia w Operze. Ja z niego bardzo szybko zrezygnowałem na rzecz GetRight'a. Wbrew opiniom GetRight bardzo dobrze współpracuje z operą, jego wesja testowa nie ma ograniczenia czasowego, no i nie zawiera modułów reklamowych. Gdybyś zdecydował się na GetRighta, to konfiguruje się go tak samo.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1