Opera czy Firefox? – Wasze opinie
Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego? Firefox czy Opera? :?:
Jezeli mielibyscie wybierac miedzy tym,i przegladarkami ktora byscie wybrali? :?:
Jezeli mielibyscie wybierac miedzy tym,i przegladarkami ktora byscie wybrali? :?:
Odpowiedzi: 19
Opera moźe byłaby super gdyby nie ten Bonzi z reklamówki.Firefox jest chociaź czysty od tych
natrętów wciskających swoje super produkty
natrętów wciskających swoje super produkty
Ja uwielbiam operę:)
Podoba mi sie w niej to, źe ma zakladki i wg. mnie wygodniej jest sie po nich poruszać niź w firefox (moźliwe ze da sie jakoś zmienić poruszanie w firefox, ale nie szukałem. Jest szybka... Do tego na dole pasek pokazuje, z jaką prędkością wczytuje stronke i pokazuje "PRAWDZIWY" postęp wgrania stronki... bo np. w IE6 pasek postępu jest do niczego, nigdy nie wiadomo czy stronka polaczyla sie z serverem i wgrywa długo, czy np. wogle sie nie wgrywa tylko pół godziny pokazuje zapełnianie sie paska. w operze, jak wysyłam np. załącznik na maila , to pokazuje ile KB/mb juz zapisalo załacznika i z jaką prędkościa sie ładuje :) No i ten pasek w Operze znika jak sie wgra strone, co tez jest wielkim + :)
Jedyne co mnie wnerwia w OPERZE i Firefox zresztą teź, to źe jak np. klikne na jakiś link i wybiore "otewórz w nowym oknie", czy "karcie" i jak sie nie uzyska połaczenia z serverem to karta robi sie "PUSTA" i trzeba znowu klkac na link, bo nie moźna odświeźyć takiego okna/karty, gdyź adres odnaosnika nie jest wpisany w oknie:/ irytujacy motyw... (kiedyś tak jnie było)
czasem opera potrafi teź zawisnąc, jak kaźdy program :) , ale to nie przeszkadza, gdyź po ponownym uruchomieniu opery moźna przywrócić wszystkie wcześniej otwarte zakladki :))))
Ja korzystam tylko z opery (z IE6 tylko jak robie update windowsa), przypadła mi bardziej do gustu niź firefox, moźe to i przyzwyczajenie, ale nie narzekam :)
Podoba mi sie w niej to, źe ma zakladki i wg. mnie wygodniej jest sie po nich poruszać niź w firefox (moźliwe ze da sie jakoś zmienić poruszanie w firefox, ale nie szukałem. Jest szybka... Do tego na dole pasek pokazuje, z jaką prędkością wczytuje stronke i pokazuje "PRAWDZIWY" postęp wgrania stronki... bo np. w IE6 pasek postępu jest do niczego, nigdy nie wiadomo czy stronka polaczyla sie z serverem i wgrywa długo, czy np. wogle sie nie wgrywa tylko pół godziny pokazuje zapełnianie sie paska. w operze, jak wysyłam np. załącznik na maila , to pokazuje ile KB/mb juz zapisalo załacznika i z jaką prędkościa sie ładuje :) No i ten pasek w Operze znika jak sie wgra strone, co tez jest wielkim + :)
Jedyne co mnie wnerwia w OPERZE i Firefox zresztą teź, to źe jak np. klikne na jakiś link i wybiore "otewórz w nowym oknie", czy "karcie" i jak sie nie uzyska połaczenia z serverem to karta robi sie "PUSTA" i trzeba znowu klkac na link, bo nie moźna odświeźyć takiego okna/karty, gdyź adres odnaosnika nie jest wpisany w oknie:/ irytujacy motyw... (kiedyś tak jnie było)
czasem opera potrafi teź zawisnąc, jak kaźdy program :) , ale to nie przeszkadza, gdyź po ponownym uruchomieniu opery moźna przywrócić wszystkie wcześniej otwarte zakladki :))))
Ja korzystam tylko z opery (z IE6 tylko jak robie update windowsa), przypadła mi bardziej do gustu niź firefox, moźe to i przyzwyczajenie, ale nie narzekam :)
Dzięki.
A czy nikt mi nie odpowie na reszte pytań???
Tak mało ludzi ma Opere?
A czy nikt mi nie odpowie na reszte pytań???
Tak mało ludzi ma Opere?
Kamil123:– jak np. wchodze na strone z jakimś forum, przejrze je i wyjdę i gdy ponownie ja jakiś czas tam wejde to zauwaźyłem źe wszystko jest tak jak było – nie odświerza się(nie ma najnowszych postów). Moźna to jakoś zmienić? Jest coś źe ma odświeźać co np. 5 sekund, ale nie chodzi mi o to. Chce aby jak wejdę na kaźdą stronę była ona odświeźana a nie co jakiś czas (znów mógł bym dodać "tak jak to jest w explorerze" :roll: ach te przyzwyczajenia)
To bedzie chyba: narzędzia/preferencje/historia i cache/sprawdzaj dokumenty ustawić na zawsze. Mam jeszcze odznaczone: przechowuj dokumenty przez co opera za kaźdym razem pobiera źródło strony.
Ja wczoraj zainstalowałem Operę i mam parę pytań:
– Jest w Operze taka funkcja która pozwalałaby mi wysłać/utworzyć skrót(url) danej strony tak jak jest to w eksplorerze?
– jak np. wchodze na strone z jakimś forum, przejrze je i wyjdę i gdy ponownie ja jakiś czas tam wejde to zauwaźyłem źe wszystko jest tak jak było – nie odświerza się(nie ma najnowszych postów). Moźna to jakoś zmienić? Jest coś źe ma odświeźać co np. 5 sekund, ale nie chodzi mi o to. Chce aby jak wejdę na kaźdą stronę była ona odświeźana a nie co jakiś czas (znów mógł bym dodać "tak jak to jest w explorerze" :roll: ach te przyzwyczajenia)
– w opcjach Okno––> Zamknięte natworzyło mi się doźo stron i to chyba są jakieś pop–uopy i nie tylko. Nie chce aby mi opera to wszystko blokowała tylko źeby mi się wszystko otwierało a nie zbierało w tych "zamkniętych".
Jak mam to zrobić?
Zaznaczyłem opcje "Otwieraj wszystkie wyskakujące okna" ale nic to nie dało nadal się to wszystko zbiera :x .
Ogólnie nie wyczułem źe jest aź tak szybsza od exsplorera jak to niektórzy twierdzą :? , a moźe mi się wydaje.[/b]
– Jest w Operze taka funkcja która pozwalałaby mi wysłać/utworzyć skrót(url) danej strony tak jak jest to w eksplorerze?
– jak np. wchodze na strone z jakimś forum, przejrze je i wyjdę i gdy ponownie ja jakiś czas tam wejde to zauwaźyłem źe wszystko jest tak jak było – nie odświerza się(nie ma najnowszych postów). Moźna to jakoś zmienić? Jest coś źe ma odświeźać co np. 5 sekund, ale nie chodzi mi o to. Chce aby jak wejdę na kaźdą stronę była ona odświeźana a nie co jakiś czas (znów mógł bym dodać "tak jak to jest w explorerze" :roll: ach te przyzwyczajenia)
– w opcjach Okno––> Zamknięte natworzyło mi się doźo stron i to chyba są jakieś pop–uopy i nie tylko. Nie chce aby mi opera to wszystko blokowała tylko źeby mi się wszystko otwierało a nie zbierało w tych "zamkniętych".
Jak mam to zrobić?
Zaznaczyłem opcje "Otwieraj wszystkie wyskakujące okna" ale nic to nie dało nadal się to wszystko zbiera :x .
Ogólnie nie wyczułem źe jest aź tak szybsza od exsplorera jak to niektórzy twierdzą :? , a moźe mi się wydaje.[/b]
Ja wczoraj zainstalowałem Operę i mam parę pytań:
Jak mam to zrobić?
Jak mam to zrobić?
I to i to je dobre.
Ja mam 2 przegladarki wyzej wymienione ale uzywam FF bo sie do niej przyzwyczilem. Co sie komu podoba(twoj cyrk twoje małpy :D)
"najlepsza moja bo ja jej uzywan" a co ja uzywam to dobre :wink:
:arrow: Nie uzywam szajsu 8)
Ja mam 2 przegladarki wyzej wymienione ale uzywam FF bo sie do niej przyzwyczilem. Co sie komu podoba(twoj cyrk twoje małpy :D)
"najlepsza moja bo ja jej uzywan" a co ja uzywam to dobre :wink:
:arrow: Nie uzywam szajsu 8)
Zeby se posta kolejnego na licznik dodac ?
uzywalem i tego i tego wiec tak:
opera
– banerek
– klient poczty [okiernko z errorami :? ]
– "gubi" linki [wchodzisz na linka z emila a ten niepotrafi znalesc strony :? ]
firefox
+ zero banerkow
+ lepsza interpretacja stron www [szczegolnie z objektami ktore moga sie zmieniac na biezaco]
+ szybsze dzialanie
m2 [opera]
– opera laduje go wraz z all emilami na starcie
– trzeba dokonfigurowywac konto w locie bo cos sie pieprzyc zaczyna :?
the bat!
+ szybko
+ sprawnie
+ lux ;)
opera
– banerek
– klient poczty [okiernko z errorami :? ]
– "gubi" linki [wchodzisz na linka z emila a ten niepotrafi znalesc strony :? ]
firefox
+ zero banerkow
+ lepsza interpretacja stron www [szczegolnie z objektami ktore moga sie zmieniac na biezaco]
+ szybsze dzialanie
m2 [opera]
– opera laduje go wraz z all emilami na starcie
– trzeba dokonfigurowywac konto w locie bo cos sie pieprzyc zaczyna :?
the bat!
+ szybko
+ sprawnie
+ lux ;)
Kolejny z tematów to jest ble a to OK,
Tylko po jakiego grzyba znowu się nad tym rozwodzić ?
Update :
Tylko i wyłącznie.
Tylko po jakiego grzyba znowu się nad tym rozwodzić ?
Update :
EL NINO:Zeby se posta kolejnego na licznik dodac ?
Tylko i wyłącznie.
troche glupie pytanie no ale jesli pytasz to moim zdaniem lepsza jest opera na twoim miejsciu ja bym sie nie pytal tutaj tylko wszedl na jakąs strone i zobaczyl na jakies testy przegladarek
avant browser polecam :wink: a dlaczego juz pewnie wiesz .. BO JA JEJ UZYWAM :P
[a jak chcesz taka coby najmniej zasobow zźerala to Arachne polecam:) ]
[a jak chcesz taka coby najmniej zasobow zźerala to Arachne polecam:) ]
Ja mam jeszcze lepszy pomysł. Idź na www.dobreprogramy.com i tam masz arta porównującego wszystkie przeglądary. POszukaj w artach.
Ja dodam źe moja :lol: ,czyli Firefox jest ładny (po ściągnięciu skórek 8) ) ,szybki i jak ściągniesz pluginy to ma naprawdę wiele ciekawych funkcji.Miałem maxthona ,na początku było mi się cięźko przyzwyczaić ale teraz serfowania bez niego sobie nie wyobraźam :D
Chyba Ci ,EL NINO, przy.......taknę, bo w końcu ja w ogóle nie uzywam przeglądarki, a przynajmniej tak twierdzą ci, którzy się znają, bo przeglądarka to Opera, FF czy inne tego typu.
Idę więc sobie do ...Canossy i przepraszam głowę popiołem posypując.
Idę więc sobie do ...Canossy i przepraszam głowę popiołem posypując.
Nie pierdziel, bo Ty uzywasz szajsu i nie masz pojecia jaka fajna jest moja. Tak ze reasumujac – moja jest debesciarska :P .Rebe:bowiem najlepsza jest moja – z przyczyny tejźe samej tj. ja jej uźywam.
EL NINO:Moja jest najlepsza. A dlaczego ? Bo ja jej uzywam :P .fidelio:Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego?
Poraźon głębią Twej erudycji pozwolę się jednak nie zgodzić z tą opinią , bowiem najlepsza jest moja – z przyczyny tejźe samej tj. ja jej uźywam.
PS.
fidelio ile razy moźna o tym samym ? – Pytanie retoryczne, bo widać snadnie, źe przy kaźdej nowej wersji. :(
Moja jest najlepsza. A dlaczego ? Bo ja jej uzywam :P .fidelio:Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego?
witam!
Właśnie wczoraj zainstalowałem sobie FireFox–a. Róźni sie troszke od Opery. Po prostu trzeba sie przyzwyczaić.
Pozdrawiam Krzysiek
Właśnie wczoraj zainstalowałem sobie FireFox–a. Róźni sie troszke od Opery. Po prostu trzeba sie przyzwyczaić.
Pozdrawiam Krzysiek
Strona 1 / 1