Opera czy Firefox? – Wasze opinie

Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego? Firefox czy Opera? :?:
Jezeli mielibyscie wybierac miedzy tym,i przegladarkami ktora byscie wybrali? :?:

Odpowiedzi: 19

Opera moźe byłaby super gdyby nie ten Bonzi z reklamówki.Firefox jest chociaź czysty od tych
natrętów wciskających swoje super produkty
Ryszard F
Dodano
14.01.2005 00:19:34
Ja uwielbiam operę:)
Podoba mi sie w niej to, źe ma zakladki i wg. mnie wygodniej jest sie po nich poruszać niź w firefox (moźliwe ze da sie jakoś zmienić poruszanie w firefox, ale nie szukałem. Jest szybka... Do tego na dole pasek pokazuje, z jaką prędkością wczytuje stronke i pokazuje "PRAWDZIWY" postęp wgrania stronki... bo np. w IE6 pasek postępu jest do niczego, nigdy nie wiadomo czy stronka polaczyla sie z serverem i wgrywa długo, czy np. wogle sie nie wgrywa tylko pół godziny pokazuje zapełnianie sie paska. w operze, jak wysyłam np. załącznik na maila , to pokazuje ile KB/mb juz zapisalo załacznika i z jaką prędkościa sie ładuje :) No i ten pasek w Operze znika jak sie wgra strone, co tez jest wielkim + :)

Jedyne co mnie wnerwia w OPERZE i Firefox zresztą teź, to źe jak np. klikne na jakiś link i wybiore "otewórz w nowym oknie", czy "karcie" i jak sie nie uzyska połaczenia z serverem to karta robi sie "PUSTA" i trzeba znowu klkac na link, bo nie moźna odświeźyć takiego okna/karty, gdyź adres odnaosnika nie jest wpisany w oknie:/ irytujacy motyw... (kiedyś tak jnie było)

czasem opera potrafi teź zawisnąc, jak kaźdy program :) , ale to nie przeszkadza, gdyź po ponownym uruchomieniu opery moźna przywrócić wszystkie wcześniej otwarte zakladki :))))

Ja korzystam tylko z opery (z IE6 tylko jak robie update windowsa), przypadła mi bardziej do gustu niź firefox, moźe to i przyzwyczajenie, ale nie narzekam :)
Renilps
Dodano
09.01.2005 10:56:35
Dzięki.
A czy nikt mi nie odpowie na reszte pytań???
Tak mało ludzi ma Opere?
Kamil123
Dodano
13.12.2004 16:13:38
Kamil123:
– jak np. wchodze na strone z jakimś forum, przejrze je i wyjdę i gdy ponownie ja jakiś czas tam wejde to zauwaźyłem źe wszystko jest tak jak było – nie odświerza się(nie ma najnowszych postów). Moźna to jakoś zmienić? Jest coś źe ma odświeźać co np. 5 sekund, ale nie chodzi mi o to. Chce aby jak wejdę na kaźdą stronę była ona odświeźana a nie co jakiś czas (znów mógł bym dodać "tak jak to jest w explorerze" :roll: ach te przyzwyczajenia)

To bedzie chyba: narzędzia/preferencje/historia i cache/sprawdzaj dokumenty ustawić na zawsze. Mam jeszcze odznaczone: przechowuj dokumenty przez co opera za kaźdym razem pobiera źródło strony.
SLAY3R
Dodano
11.12.2004 01:27:39
Ja wczoraj zainstalowałem Operę i mam parę pytań:

– Jest w Operze taka funkcja która pozwalałaby mi wysłać/utworzyć skrót(url) danej strony tak jak jest to w eksplorerze?

– jak np. wchodze na strone z jakimś forum, przejrze je i wyjdę i gdy ponownie ja jakiś czas tam wejde to zauwaźyłem źe wszystko jest tak jak było – nie odświerza się(nie ma najnowszych postów). Moźna to jakoś zmienić? Jest coś źe ma odświeźać co np. 5 sekund, ale nie chodzi mi o to. Chce aby jak wejdę na kaźdą stronę była ona odświeźana a nie co jakiś czas (znów mógł bym dodać "tak jak to jest w explorerze" :roll: ach te przyzwyczajenia)

– w opcjach Okno––> Zamknięte natworzyło mi się doźo stron i to chyba są jakieś pop–uopy i nie tylko. Nie chce aby mi opera to wszystko blokowała tylko źeby mi się wszystko otwierało a nie zbierało w tych "zamkniętych".
Jak mam to zrobić?
Zaznaczyłem opcje "Otwieraj wszystkie wyskakujące okna" ale nic to nie dało nadal się to wszystko zbiera :x .

Ogólnie nie wyczułem źe jest aź tak szybsza od exsplorera jak to niektórzy twierdzą :? , a moźe mi się wydaje.[/b]
Kamil123
Dodano
11.12.2004 00:51:12
Ja wczoraj zainstalowałem Operę i mam parę pytań:

– Jest w Operze taka funkcja która pozwalałaby mi wysłać/utworzyć skrót(url) danej strony tak jak jest to w eksplorerze?

– w opcjach Okno––> Zamknięte natworzyło mi się doźo stron i to chyba są jakieś pop–uopy i nie tylko. Nie chce aby mi opera to wszystko blokowała tylko źeby mi się wszystko otwierało a nie zbierało w tych "zamkniętych".
Jak mam to zrobić?
Zaznaczyłem opcje "Otwieraj wszystkie wyskakujące okna" ale nic to nie dało nadal się to wszystko zbiera :x .

Ogólnie nie wyczułem źe jest aź tak szybsza od exsplorera jak to niektórzy twierdzą :? , a moźe mi się wydaje.[/b]
Kamil123
Dodano
11.12.2004 00:51:12
I to i to je dobre.
Ja mam 2 przegladarki wyzej wymienione ale uzywam FF bo sie do niej przyzwyczilem. Co sie komu podoba(twoj cyrk twoje małpy :D)
"najlepsza moja bo ja jej uzywan" a co ja uzywam to dobre :wink:
:arrow: Nie uzywam szajsu 8)
RzEmIeN
Dodano
10.12.2004 23:09:36
Zeby se posta kolejnego na licznik dodac ?
EL NINO
Dodano
10.12.2004 22:26:49
uzywalem i tego i tego wiec tak:
opera
– banerek
– klient poczty [okiernko z errorami :? ]
– "gubi" linki [wchodzisz na linka z emila a ten niepotrafi znalesc strony :? ]

firefox
+ zero banerkow
+ lepsza interpretacja stron www [szczegolnie z objektami ktore moga sie zmieniac na biezaco]
+ szybsze dzialanie

m2 [opera]
– opera laduje go wraz z all emilami na starcie
– trzeba dokonfigurowywac konto w locie bo cos sie pieprzyc zaczyna :?
the bat!
+ szybko
+ sprawnie
+ lux ;)
Pawel_k
Dodano
10.12.2004 22:26:11
Kolejny z tematów to jest ble a to OK,
Tylko po jakiego grzyba znowu się nad tym rozwodzić ?

Update :

EL NINO:
Zeby se posta kolejnego na licznik dodac ?

Tylko i wyłącznie.
McScr@by
Dodano
10.12.2004 20:36:23
troche glupie pytanie no ale jesli pytasz to moim zdaniem lepsza jest opera na twoim miejsciu ja bym sie nie pytal tutaj tylko wszedl na jakąs strone i zobaczyl na jakies testy przegladarek
kalasty
Dodano
10.12.2004 19:51:09
avant browser polecam :wink: a dlaczego juz pewnie wiesz .. BO JA JEJ UZYWAM :P

[a jak chcesz taka coby najmniej zasobow zźerala to Arachne polecam:) ]
Wilson
Dodano
10.12.2004 19:39:38
Ja mam jeszcze lepszy pomysł. Idź na www.dobreprogramy.com i tam masz arta porównującego wszystkie przeglądary. POszukaj w artach.
Pyton_000
Dodano
10.12.2004 16:42:17
Ja dodam źe moja :lol: ,czyli Firefox jest ładny (po ściągnięciu skórek 8) ) ,szybki i jak ściągniesz pluginy to ma naprawdę wiele ciekawych funkcji.Miałem maxthona ,na początku było mi się cięźko przyzwyczaić ale teraz serfowania bez niego sobie nie wyobraźam :D
maq123
Dodano
10.12.2004 16:29:26
Chyba Ci ,EL NINO, przy.......taknę, bo w końcu ja w ogóle nie uzywam przeglądarki, a przynajmniej tak twierdzą ci, którzy się znają, bo przeglądarka to Opera, FF czy inne tego typu.
Idę więc sobie do ...Canossy i przepraszam głowę popiołem posypując.
Rebe
Dodano
10.12.2004 12:17:59
Rebe:
bowiem najlepsza jest moja – z przyczyny tejźe samej tj. ja jej uźywam.
Nie pierdziel, bo Ty uzywasz szajsu i nie masz pojecia jaka fajna jest moja. Tak ze reasumujac – moja jest debesciarska :P .
EL NINO
Dodano
10.12.2004 12:13:19
EL NINO:
fidelio:
Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego?
Moja jest najlepsza. A dlaczego ? Bo ja jej uzywam :P .

Poraźon głębią Twej erudycji pozwolę się jednak nie zgodzić z tą opinią , bowiem najlepsza jest moja – z przyczyny tejźe samej tj. ja jej uźywam.

PS.
fidelio ile razy moźna o tym samym ? – Pytanie retoryczne, bo widać snadnie, źe przy kaźdej nowej wersji. :(
Rebe
Dodano
10.12.2004 12:00:48
fidelio:
Ktora lepsza jest przegladarka wedlug Was? I dlaczego?
Moja jest najlepsza. A dlaczego ? Bo ja jej uzywam :P .
EL NINO
Dodano
10.12.2004 11:55:03
witam!
Właśnie wczoraj zainstalowałem sobie FireFox–a. Róźni sie troszke od Opery. Po prostu trzeba sie przyzwyczaić.
Pozdrawiam Krzysiek
raqes
Dodano
10.12.2004 10:34:27
fidelio
Dodano:
10.12.2004 07:32:04
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1