Opera a formatowanie w Wordzie
Mam problem z kopiowaniem róźnych tabel, ramek ze stron internetowych w operze. Gdy wklejam je do Worda zostaje tylko tekst, bez formatowania. Jak wklejam z Internet Explorera to jest wszystko w porządku. Czy moźna coś z tym zrobić, jakaś wtyczka do opery itp.?
Odpowiedzi: 3
Niezrozumieliśmy się do końca. Chodzi mi o to, źe np. na jakiejś stronie internetowej jest jakaś tabela lub sformatowany tekst i chcę to sobie skopiować do worda aby później np. wydrukować lub trochę przerobić. Gdy kopiuje coś z Opery to po wklejeniu do Worda nie ma tej tabeli zostaje tylko sam tekst. Nie zostaje źadne formatowanie tylko sam tekst z domyślnym formatowaniem. Jak kopiuje z IE to wszystko jest w porządku. Poprostu IE z Wordem ze sobą współpracują, a Opera juź nie.
Po co je wklejasz do Worda, notatnik jest bardziej odpowiednim programem do obróbki HTML, zamiana pliku TXT na HTML jest pryszczem – zmieniasz rozszerzenie i po kłopocie. Word tworzy domyślnie plik w którym zamiana rozszerzenia da marne efekty – strona się nie wyświetli lub krzaczki wyskoczą.
Pozatym Opera ma opcje wyswietlania źródła strony w menu "Widok".
Pozatym Opera ma opcje wyswietlania źródła strony w menu "Widok".
Nikt nie zna rozwiązania?
Strona 1 / 1