Opera 9 a obciążenie CPU
Witam,
Mam taki problem od pewnego czasu,Opera 9 na niektórych stronach bardzo obciąża procesor , dochodzi do 100%.Sprawdzałem stronę interia.pl i na IE działa prawidłowo a na Operze strasznie obciąża CPU.Na innych stronach też tak się dzieje ale po wejściu na dalsze strony danego portalu już obciążenia spada do 0%,np na tym forum jest teraz 0%.Sprawdziłem jeszcze teraz Operę 8,54 i też średnio obciąża CPU na około 30% chwilami dochodzi do prawie 80%.Sam już nie wiem o co chodzi.Jeżeli korzystam ze Skype i mam otwartą Operę to często niemożliwe jest korzystanie z Skype.
W Firefoxie też widzę że obiążenie po otwaciu strony skacze do 30-40% ,chociaż na niektórych spada do kilku %.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu
Mam taki problem od pewnego czasu,Opera 9 na niektórych stronach bardzo obciąża procesor , dochodzi do 100%.Sprawdzałem stronę interia.pl i na IE działa prawidłowo a na Operze strasznie obciąża CPU.Na innych stronach też tak się dzieje ale po wejściu na dalsze strony danego portalu już obciążenia spada do 0%,np na tym forum jest teraz 0%.Sprawdziłem jeszcze teraz Operę 8,54 i też średnio obciąża CPU na około 30% chwilami dochodzi do prawie 80%.Sam już nie wiem o co chodzi.Jeżeli korzystam ze Skype i mam otwartą Operę to często niemożliwe jest korzystanie z Skype.
W Firefoxie też widzę że obiążenie po otwaciu strony skacze do 30-40% ,chociaż na niektórych spada do kilku %.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu
Odpowiedzi: 1
Też to zauważyłem, szczególnie na słabszej maszynie. Ogólnie uważam, że 9 coś im nie wyszła, a to się przywiesi, a to nie doczyta strony... a to kupa innych problemów. Między innymi dlatego z niej zrezygnowałem, na ten moment.
Co do Twojego problemu, masz jakieś dodatkowe przyciski, wtyczki, widżety zainstalowane?
Co do Twojego problemu, masz jakieś dodatkowe przyciski, wtyczki, widżety zainstalowane?
Strona 1 / 1
Nie mam żadnych dodatków oprócz innej skórki.Komputer mam niezbyt szybki ale z Athlonem XP 1700+ i 256 MB RAM powinien śmigać na necie.<BR>A to przykład z programu "process Explorer"<BR><BR>Process PID CPU Description Company Name<BR>System Idle Process 0 22.73 <BR> Interrupts n/a Hardware Interrupts <BR> DPCs n/a 1.52 Deferred Procedure Calls <BR> System 4 <BR> smss.exe 612 Menedżer sesji Windows NT Microsoft Corporation<BR> csrss.exe 652 1.52 Client Server Runtime Process Microsoft Corporation<BR> winlogon.exe 692 Aplikacja logowania systemu Windows NT Microsoft Corporation<BR> SERVICES.EXE 736 1.52 Usługi i aplikacja Kontroler Microsoft Corporation<BR> SVCHOST.EXE 900 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> SVCHOST.EXE 944 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> SVCHOST.EXE 1016 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> SVCHOST.EXE 1080 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> SVCHOST.EXE 1220 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> spoolsv.exe 1480 Spooler SubSystem App Microsoft Corporation<BR> AVKService.exe 1860 AVKService Module G DATA Software AG<BR> AVKWCtl.exe 1888 AVKWCtl Monitor Service <BR> BTNtService.exe 2000 <BR> SVCHOST.EXE 260 Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation<BR> cisvc.exe 340 Content Index service Microsoft Corporation<BR> cidaemon.exe 2264 Indexing Service filter daemon Microsoft Corporation<BR> nvsvc32.exe 636 NVIDIA Driver Helper Service, Version 91.31 NVIDIA Corporation<BR> oodag.exe 1000 O&O Defrag Agent O&O Software GmbH<BR> wdfmgr.exe 860 Windows User Mode Driver Manager Microsoft Corporation<BR> AVKProxy.exe 1728 G DATA AntiVirus Proxy Service G DATA Software AG<BR> GDFwSvc.exe 2348 G DATA Personal Firewall <BR> alg.exe 3328 Application Layer Gateway Service Microsoft Corporation<BR> LSASS.EXE 748 LSA Shell (Export Version) Microsoft Corporation<BR>Explorer.EXE 1572 3.03 Eksplorator Windows Microsoft Corporation<BR> ctfmon.exe 1592 CTF Loader Microsoft Corporation<BR> iTouch.exe 1824 iTouch Application Logitech Inc.<BR><BLOCKQUOTE> Opera.exe 3444 <STRONG> 62.12 </STRONG> Opera Internet Browser Opera Software<BR></BLOCKQUOTE> SOUNDMAN.EXE 2024 Realtek Sound Manager Realtek Semiconductor Corp.<BR> hmonitor.exe 212 Hardware sensors monitor AB Software<BR> RUNDLL32.EXE 288 Uruchamia plik DLL jako aplikację Microsoft Corporation<BR> AVKTray.exe 320 G DATA AntiVirus Tray Application G DATA Software<BR> jusched.exe 432 Java(TM) 2 Platform Standard Edition binary Sun Microsystems, Inc.<BR> Skype.exe 488 Skype. The whole world can talk for free. Skype Technologies S.A.<BR> skypePM.exe 408 Skype Extras Manager Skype Technologies<BR> mxClock.exe 568 1.52 <BR> NetMeter.exe 412 1.52 <BR> GDFirewallTray.exe 1520 G DATA Personal Firewall <BR> procexp.exe 2404 4.55 Sysinternals Process Explorer Sysinternals<BR><BR><BR><BR><BR> <BR><BR><BR><BR>