Opera 7.21 PL > Java
Witam.
Czy mając Operę 7.21 PL bez Javy,moźna uzupełnić ją o javę bez deinstalacji.I jak?
Jest Opera z Javą...ale nie chce mi się odinstalowywać posiadanej wersji [chodzi b.dobrze] i instalować nowej.
Posiadam IE z Microsoft Virtual Machine Java– niczego to tu nie zmienia.A postawienie Java Sun na Windows chyba jest bezcelowe?
Drugie pytanie:
Czy moźna odtwarzać radio w RealOne Player pod IE i jednocześnie przeglądać sieć pod Operą?
Czy mając Operę 7.21 PL bez Javy,moźna uzupełnić ją o javę bez deinstalacji.I jak?
Jest Opera z Javą...ale nie chce mi się odinstalowywać posiadanej wersji [chodzi b.dobrze] i instalować nowej.
Posiadam IE z Microsoft Virtual Machine Java– niczego to tu nie zmienia.A postawienie Java Sun na Windows chyba jest bezcelowe?
Drugie pytanie:
Czy moźna odtwarzać radio w RealOne Player pod IE i jednocześnie przeglądać sieć pod Operą?
Odpowiedzi: 20
Dodam,nie łącząc postu,źe zainteresowanie Operą zawdzięczam koledze wirusowi.
Za co mu serdecznie dziękuję!!!!!!!!
Do Opery jest mnóstwo skór o b.ładnym wyglądzie.
Ma ona klienta pocztowego,no i własną pobieralnię plików z netu.
Poza tym,jest samoobronna.Po wejściu na skaning SOS Sygate>Quick Test – od razu blokuje,jako niedozwolone.
W połączeniu z podstawowym firewallem a nawet antywirusem typu AntiVir PE 6 lub AVG – jest bardzo bezpieczna.Bez moźliwości załapania infekcji.
Czyli,zapomnij o wirusach,trojanach i killerach.
Miej szybkość,pewność i ogromną funkcjonalność w języku polskim!!!!!!!!
Jest darmowa,z malutkim banerem reklamowym!!!!!!!
[wersja zakupiona,29 euro,bez].
Pozdrawiam i źyczę miłego uźytkowania.
Za co mu serdecznie dziękuję!!!!!!!!
Do Opery jest mnóstwo skór o b.ładnym wyglądzie.
Ma ona klienta pocztowego,no i własną pobieralnię plików z netu.
Poza tym,jest samoobronna.Po wejściu na skaning SOS Sygate>Quick Test – od razu blokuje,jako niedozwolone.
W połączeniu z podstawowym firewallem a nawet antywirusem typu AntiVir PE 6 lub AVG – jest bardzo bezpieczna.Bez moźliwości załapania infekcji.
Czyli,zapomnij o wirusach,trojanach i killerach.
Miej szybkość,pewność i ogromną funkcjonalność w języku polskim!!!!!!!!
Jest darmowa,z malutkim banerem reklamowym!!!!!!!
[wersja zakupiona,29 euro,bez].
Pozdrawiam i źyczę miłego uźytkowania.
Muszę przyznać, źe działo się w tym wątku, działo – wystarczy popatrzeć na godziny nadawania wiadomości – prawie jak na czacie a nie forum ;) Teraz tylko czekać na wraźenia, oby pozytywne, z pracy z Operką :D:D
Chwała Bogu,ja pracuję.Kupiłem ją na kartę Visa.
Inaczej wygląda okno główne,bez baneru reklamowego.
Wszystkie ikonki są pięknie rozłoźone.
Pozostałe funkcje,bez zmian.
Opera kosztuje 29 EUR
Dodałem,w opcji dźwieki,odnośniki do dźwieków z NeoTracePro i jest Super.Przypomina mi to Express Górnik do Katowic,140 km/h.
Na http://my.opera.com/forums/
jest Polska strona forum poświęconego w całości Operze,kaźdej.
Inaczej wygląda okno główne,bez baneru reklamowego.
Wszystkie ikonki są pięknie rozłoźone.
Pozostałe funkcje,bez zmian.
Opera kosztuje 29 EUR
Dodałem,w opcji dźwieki,odnośniki do dźwieków z NeoTracePro i jest Super.Przypomina mi to Express Górnik do Katowic,140 km/h.
Na http://my.opera.com/forums/
jest Polska strona forum poświęconego w całości Operze,kaźdej.
Wcześniej tire wspomniałeś o lepszym wyglądzie tej przeglądarki po rejestracji. Moźesz powiedzieć o tym coś więcej? Kilka lat temu skusiłem się na tą przeglądarke i pamiętam, źe w prawym górnym roku pojawiały się cały czas reklamy, zapewne dlatego źe nie miałem zarejestrowanej Opery. Czy podobnie jest i w tej wersji?
agi:zainstalowalam normalnie co c:/program files
pozniej w plik – preferencje– multimedia wlaczasz obsluge javy
Mozesz wpisac w Operze opera:about i sprawdzic czy jest widziana
OKI.A z czym wiąźe się obsługa Java Script w Operze
Większe doświadczenie ma nasz wirus :D
Aby nie chodził IE wystarczy zaznaczyć,źe domyślną przeglądarką jest Opera [zapyta się o to ciebie].
Nie wiem tylko co wtedy stanie się z Outlook Expressem :?:
Aby nie chodził IE wystarczy zaznaczyć,źe domyślną przeglądarką jest Opera [zapyta się o to ciebie].
Nie wiem tylko co wtedy stanie się z Outlook Expressem :?:
Ok, czyli bezpieczniej samą wersje Opery a potem jave. Druga rzecz,któa mnie interesuje to czy jakoś trzeba "przestawić" system by nie korzystał IE tylko z Opery?
tire:run_DNA:Witam
A ja mam pytanie. Dlaczego macie zainstalowaną Opere bez Javy, skoro jest i wersja instalacyjna z javą?
Bo ma w sobie nie zabezpieczoną wersję Javy,w której znaleziono błędy powodujące dziurę umoźliwiającą atak z Internetu>hakera,czy innego sk....na. :D
Tak,tak.Wcześniej wirus podał link do polskiej strony forum Opera,i z tego wyraźnie wynika,źe tak jest.
Userzy odinstalowują samą Javę i biorą nową. :!:
run_DNA:Witam
A ja mam pytanie. Dlaczego macie zainstalowaną Opere bez Javy, skoro jest i wersja instalacyjna z javą?
Bo akurat taką ściągnąłem :)
Tire – jak się instaluje tą javę to się nie wybiera źadnego folderu, tylko wybierasz opcję typical install i to wszystko.
Mówię to ofcorz o tej od EL NINO.
zainstalowalam normalnie co c:/program files
run_DNA:Witam
Bo ma w sobie nie zabezpieczoną wersję Javy,w której znaleziono błędy powodujące dziurę umoźliwiającą atak z Internetu>hakera,czy innego sk....na. :D
tire:agiWitaj!
Czy tą javę instalowałaś do folderu Opery,czy byle gdzie :?:
SLAY3R – daj znać
Witam
Zainstalowałem tą co podał EL NINO i działa. :)
agiWitaj!
tire:agi:tu jest java j2re: http://java.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=8938
wczesnie do przeczytania: http://www.java.com:80/en/download/help/win_manual.jsp
ta wystarczy do Opery
Niestety,nie jest to wersja z prawidłowym instalatorem do Windows.
Taki mam komunikat.
Czyli,nici........ :?
sorry pomyłka zle podalam :oops:
http://java.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=8939
ta jave instalowalam dzisiaj do opery 7.21 i dziala bez problemu
Qrczę.Ten Gość,to ja.
Opera czyni mnie niewidzialnym :shock: :D :lol: :lol:
Dajcie odpowiedź :!:
Opera czyni mnie niewidzialnym :shock: :D :lol: :lol:
Dajcie odpowiedź :!:
OKI.Dzięki........
Ja teź ściągam.
Czy tą Javę naleźy zainstalować w folderze Opery,czy teź na C: byle gdzie :?:
Ja teź ściągam.
Czy tą Javę naleźy zainstalować w folderze Opery,czy teź na C: byle gdzie :?:
A próbowałeś ściągać wersję "windows offline", o której pisał El Nino (ta ma ok. 15 mega) ?
Temat dziury w javie suna był poruszany na polskim forum Opery:
http://my.opera.com/forums/showthread.php?s=67a2a6e2354f50436a850a062a0bf27a&threadid=35253
update:
Widzę, źe Opera i jej bezpieczeństwo jest na topie :)
Temat dziury w javie suna był poruszany na polskim forum Opery:
http://my.opera.com/forums/showthread.php?s=67a2a6e2354f50436a850a062a0bf27a&threadid=35253
update:
Widzę, źe Opera i jej bezpieczeństwo jest na topie :)
Z ust mi to wyciągnąłeś tire, właśnie miałem o tym napisać.
Ściągam teraz tą z linka od EL NINO.
Zobaczymy co z tego wyniknie :)
Ściągam teraz tą z linka od EL NINO.
Zobaczymy co z tego wyniknie :)