Opera 7.21 PL > Java

Witam.
Czy mając Operę 7.21 PL bez Javy,moźna uzupełnić ją o javę bez deinstalacji.I jak?
Jest Opera z Javą...ale nie chce mi się odinstalowywać posiadanej wersji [chodzi b.dobrze] i instalować nowej.
Posiadam IE z Microsoft Virtual Machine Java– niczego to tu nie zmienia.A postawienie Java Sun na Windows chyba jest bezcelowe?

Drugie pytanie:
Czy moźna odtwarzać radio w RealOne Player pod IE i jednocześnie przeglądać sieć pod Operą?

Odpowiedzi: 20

To chyba twórcy Opery popadali na głowę,źeby sprzedać się dla krwiopijcy :lol:
tire
Dodano
02.11.2003 22:09:09
Panowie Podobno Szanowny Pan Bili Gate ma od nowego roku zamiast IE do systemu dawać Opera w wersji 8.0 !! Zamiast IE 6.0

A tak powaźnie IE uźywam sporadycznie.. a opere od wersji 5,1 chyba) zawsze to szybciej od IE..

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
02.11.2003 16:44:46
SLAY3R:
Nie wiem czemu, was wylogowywuje, mi się to jeszcze ani razu nie zdartzyło.

Napisałem, źe czyściłem cache i dlatego nie byłem zalogowany.
krecik
Dodano
02.11.2003 14:28:42
Dokładnie to samo u mnie/
Jednak zdecyduję się na reinstalację.
:lol:

teraz daję z IE i kolor je :wink:
Anonymous
Dodano
02.11.2003 14:08:59
A o to chodzi, u mnie teź tam nie wyświetla w tej rozwijanej liście kolorów, ale mi to nie przeszkadza.
Co do pogrubień jak zaznaczysz i klikniesz w pogrup to ci się pojawi na samym końcu tekstu. Więc albo będziesz znaczniki ręcznie wpisywać, albo kopiuj–wklej.

A ja myślałem źe nie wyświetla ci pogrubionych liter, i kolorów.
SLAY3R
Dodano
02.11.2003 14:01:42
Wszystko chodzi jak cholera.
Jedynie:
1/po rozwinięciu okienka kolory–wszystko bezbawne [forum]
2/po zaznaczeniu lewoklikiem i komenda pogrub literki – nic się nie dzieje.

Jest jakieś rozwiązanie :?:
tire
Dodano
02.11.2003 13:54:53
No to zainstalowałem.
Hmmmmm.
Na pierwszy rzut oka nie widzę zbytniej róźnicy między 7.11 a 7.21 ale zobaczymy w praniu :D
Problemu z wytłuszczaniem i kolorami liter nie ma.
Jave zostawiłem z poprzedniej wersji opery,moźe potem zmienie,na razie wszystko śmiga.
Przeglądarka bez banerka reklamowego jest po prostu ŚLICZNA :D :D :wink:

Update.
Oj ,Tire chyba coś namieszałeś.
MarcinX
Dodano
02.11.2003 13:47:02
U mnie wszystko śmiga, wytłuszczenia kolory :cry: :wink: :roll: emoty
SLAY3R
Dodano
02.11.2003 13:43:39
Masz wytłuszczenia i kolorowanie liter. :?:
Ja coś słabo,mimo "Włącz obsługę JavaScript" i "Włącz Java"
tire
Dodano
02.11.2003 13:32:36
Nie wiem czemu, was wylogowywuje, mi się to jeszcze ani razu nie zdartzyło. Moźe dlatego, źe jak się zalogowałem, to pojawiło się okienko "z zapamiętywaniem hasła" i zaznaczyłem źeby pamiętało dla wszystkich stron z tego serwera czy jakoś tak :)
SLAY3R
Dodano
02.11.2003 13:24:22
Traktujmy to jako doświadczalny error.
I tyle.

Pozdrawiam :D[b]
tire
Dodano
02.11.2003 10:38:41
tire:
Taki post nadaje się tylko do wycięcia.Moderator chyba nie moźe go przypisać. :lol:

A moźe jednak się da. A jeśli nie moderator to Kuba na pewno moźe.
krecik
Dodano
02.11.2003 10:32:16
W ustawieniach Opery na zakładce Multimedia musi być zaznaczone: "Włącz obsługę JavaScript" i "Włącz obsługę Java".
krecik
Dodano
02.11.2003 10:28:34
krecik:
Sory za tą anonimowość, ale to byłem ja. Po prostu napisałem posta, patrzę a w podpisie Gość i dopiero zauwaźyłem, źe nie jestem zalogowany (czyściłem cache). Prosiłbym jakiegoś moderatora o przypisanie tego postu mi.

Taki post nadaje się tylko do wycięcia.Moderator chyba nie moźe go przypisać. :lol:
tire
Dodano
02.11.2003 10:28:19
tire:
No,no.
Następny anonimowy user [Gość] dzieki Operze.
Tzn.,źe nie tylko ja na to wpadłem.........

Mam problem,co zmienić w Operze,źeby moźna było na tym forum stosować emotikony,wytłuszczać słowa lub je kolorować.
Coś u mnie to nie chodzi.....

wirus,daj lepiej poradę do ww.
Jak masz poustawianą Prywatność i Zabezpieczenia :?: Emotikony chodzą mi juź,ale wytłuszczenia i kolorowanie = zero.
tire
Anonymous
Dodano
02.11.2003 10:22:28
Zaraz włączę i zobaczę.......tire
Anonymous
Dodano
02.11.2003 10:20:08
Sory za tą anonimowość, ale to byłem ja. Po prostu napisałem posta, patrzę a w podpisie Gość i dopiero zauwaźyłem, źe nie jestem zalogowany (czyściłem cache). Prosiłbym jakiegoś moderatora o przypisanie tego postu mi.
Tire:
Mam problem,co zmienić w Operze,źeby moźna było na tym forum stosować emotikony,wytłuszczać słowa lub je kolorować.
Coś u mnie to nie chodzi....

U mnie nie ma z tym źednych problemów.
Moźe masz wyłączoną obsługę skryptów lub Javy.
krecik
Dodano
02.11.2003 10:04:44
No to przekonujmy ich i przejmujmy zarząd forum :D:D:D
Albo lepiej dajmy im czas, sami się przekonają ;)

A do tego bannera reklamowego idzie się przyzwyczaić. szkoda, bo zmniejsza on trochę widoczność. No, ale takie są uroki oprogramowania "adware". Poza tym, ergonomia i funkcjonalność niwelują tą niewielką niegogodność.
Menedźer pobierania plików jest super – moźna w dowolnej chwili wstrzymać pobieranie, wyłączyć kompa i po pewnym czasie dokończyć ściaganie. W poprzednich wersjach była wtyczka, umoźliwiająca integrację flash–geta z Operką, nie wiem jednak jak jest teraz, bo "pobieralnia" przeglądarki mi wystarcza.
wirus
Dodano
02.11.2003 10:04:18
No,no.
Następny anonimowy user [Gość] dzieki Operze.
Tzn.,źe nie tylko ja na to wpadłem.........

Coś u mnie to nie chodzi.....
tire
Dodano
02.11.2003 09:54:43
tire:
Większe doświadczenie ma nasz wirus :D
Aby nie chodził IE wystarczy zaznaczyć,źe domyślną przeglądarką jest Opera [zapyta się o to ciebie].
Nie wiem tylko co wtedy stanie się z Outlook Expressem :?:

W opcjach Opery ustawiasz domyślnego klienta poczty, masz 3 moźliwości: klient Opery – M2, Domyślny klient systemu (np Outlook), wybrany progam.
tire:
OKI.A z czym wiąźe się obsługa Java Script w Operze

Z tym samym co w innych przeglądarkach – uruchamianie skryptów (nie appletów) na stronach.

Cieszę się, źe Opera jest coraz bardziej znana i lubiana. Uźywam tej przeglądarki od 3 lat i za nic nie przesiądę się na inną.
Pozostało jeszcze przekonać Kubę i resztę moderatorów do Opery i zarząd forum będzie w naszych rękach :wink:
Anonymous
Dodano
02.11.2003 09:51:21
tire
Dodano:
01.11.2003 14:41:56
Komentarzy:
20
Strona 1 / 3