OpenGL

Mam problem z grafiką. Gdy próbuję uruchomić grę Wolfenstein–Enemy Territory włącza się konsola potem robi się czarny ekran. Wszystko jest OK. Juz myśle źe zaraz sie włączy a tu sią z powrotem pokazuje pulpit i pokazuje ze nie ma OpenGL. Próbowałem to ściągnąć ale nic nie dało. Najbardziej wnerwia mnie to, źe kiedyś miałęm windows98 i było dobrze a teraz kicha. :evil: Moźe ściągnąłem nie to co trzeba. Skąd mogę pobrać OpenGL, albo co zmienić?

P.S
Jak umieścić na forum obrazek, bo bym pokazał co mi się stalo.

Odpowiedzi: 7

SzympansX:
Pokazało mi sięto samo co przedtem. Ale moźe podałeć mi przez przypadek sterowniki do TNT, a ja mam TNT2

No cóź – musisz próbować ze starszymi np tymi
Żółty
Dodano
17.12.2005 14:33:58
Pokazało mi sięto samo co przedtem. Ale moźe podałeć mi przez przypadek sterowniki do TNT, a ja mam TNT2
SzympansX
Dodano
17.12.2005 14:07:50
SzympansX:
Dobra, ale które mam pobrać?

NVidia pisze źeby do Rivy TNT instalować te http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_71.89.html drivery (wskazując je jako ostatnie obsługujące Twoją kartę)
Żółty
Dodano
17.12.2005 12:48:53
Dobra, ale które mam pobrać?
SzympansX
Dodano
17.12.2005 12:16:18
Sterowniki do Rivy sa inne niz dla GeForcow, a tys pewnie pobral do GF, dlatego sie pluje ze jest niezgodne :wink:

Tu masz do rivy:

http://www.nvidia.pl/object/riva_drivers_pl.html
mettal
Dodano
17.12.2005 12:09:10
Zapomniałem o tym napisać w pierwszym poście. Mam kartę graficzną Riva TNT2. Pobrałem najnowsze sterowniki z www.nvidia.pl ale przy instalacji pokazało mi się, źe "Program instalacyjny NVIDIA nie moźe znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę". Próbowałem teź pobrać starsze sterowiki, albo pobrać je z innej strony ale zawsze jest to samo.
SzympansX
Dodano
17.12.2005 11:50:12
wiem dwie rzeczy – nie masz w98 i nie masz OGL.
Nic poza tym.
Powróźę:
Bład instalacji sterowników karty graficznej albo samoistnie, albo z braku driveów obsługę chipsetu wspomagających. Uźywanie włacznie sterowników systemowych.

OGL nie "ściągniesz" obsługa jest zaimplementowana w funkcje sterownika karty graficznej i przy prawidłowej jego instalacji to musi działać.
Rebe
Dodano
16.12.2005 19:15:24
SzympansX
Dodano:
16.12.2005 19:09:51
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1