OpenGL pod WinXP

Niedawno chcialem zainstalowac Medal OF Honor :AA. Gra aby poprawnie chodzic wymaga openGL. Mam GLsetup ale tylko na win95/98(choc w ME rowniez chodzil) Gdy wlanczam go w XP nie chce sie zainstalowac piszac ze jest niezgodny z tym systemem. Wlanczajac system zgodnosci w XP udaje sie wymusic wlaczenie instalacji jednak ta i tak nie dochodzi do skutku gdyz brak jest jakis plikow. Kiedy jednak nie uzywam kreatotra zgodnosci GLsetup laczy mnie ze strona internetowa abym mogl sciagnac zgodny z XP OpenGL. Na stronie jednak okazuje sie ze OpenGL dla Win NT i 2000 jest dopiero w przyszlosci przewidywany, o XP wogole wzmianki nie ma. Czy ktos z was probowal w takim razie wlaczyc Quake 3 czy inna gre wymagajaca OpenGL pod XP? Dziwne byloby gdyby nie mozna bylo tego zrobic, jednak na to wyglada... :?

Odpowiedzi: 2

Jakich ty sterowników uźywasz?
Chyba tych od microsoftu,a one raczej nie obsługują OpanGL. Zainstaluj Detonatory.
krecik
Dodano
30.03.2003 18:31:14
bardzo ciekawe u mnie i quake3 i moh:aa chodza idealnie, gralem i na dx81. i na 9.0 na roznych detonatorach i zadnych problemow moze sproboj nowszych detkow (43.xx) nahttp://www.chip.pl/
gen
Dodano
30.03.2003 16:51:12
g00f
Dodano:
30.03.2003 16:43:13
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1