OpenGL na Directx
Witam!
Moja karta graficzna nie obsługuje OpenGL, czy da się jakoś zrobić (programem) by wszystkie programy i gry były obsługiwane przez DirectX.
Szukałem takiego programu ale jedynie znalazłem na Linux'a.
Odpowiedzi: 1
A cóż to za karta że nie ma wsparcia dla żadnej wersji OpenGL? Biblioteki te standardowo dołączane są przez producentów do sterowników.
Strona 1 / 1
Chodzi mi o karte graficzną w laptopie SIS M760GX.
Zgodność z DirectX 8, więc i z OpenGL zapewne także w wersji 1.3. Tak jak pisałem, wraz ze sterownikami powinny być dostarczone biblioteki OpenGL, po prostu może spróbuj poszukać nowszych driver'ów.
<P>Ściągnołem najnowsze sterowniki jednak gdy próbuję odpalić Fifę 2007 wyrazy w menu to białe kwadraciki, a jak odpalam mecz to piłkarze też są cali biali.</P>
Tak właśnie oglądam wymagania tej gry i widzę jako jedno z nich directX 9.0c, więc skąd ten pomysł że to problem z brakiem openGL?<BR><BR>Laptopowe chipy graficzne mają to do siebie, że często nie obsługują funkcji które są potrzebne w grach i tego właśnie doświadczasz w swoim laptopie.<BR>
Czytałem na innym forum że ludzie też mają ten sam problem i jest to wina braku obsługi przez karte OpenGL.