Ogromny Problem z drukarka...
Drukuje tylko test dysz, przy probie wydrukowania dokumentu czy obrazka niema reakcji, sciągnałem nowsza wersje oprogramowania, nic niepomogło, przeinstalowywałem oprogramowanie tez niepomogło, Skaner działa dobrze.
Patrzyłem w msconfig i services.msc, wszystko jest chyba dobrze.
Mój kolega ma HP i od pewnego czasu ma to samo, niechce przeinstalowywac windowsa, niedawno to robiłem,pomocy...
Odpowiedzi: 2
-
Wiekszosc z tego rozumiem, przycisk na drukarce niemiga, swieci sie oczywiscie i stan drukarki - Gotowy.. niby wszystko jest dobrze a niedrukuje..
-
<P>Jeśli faktycznie wszystko (gotowość drukarki - świecenie ledy i stan na ekranie komputera "ready", możliwość wykonania kopii, brak w kolejce wydruku blokującego drukarkę) jest OK i mimo to nie działa to proponuję:</P> <P>1. Odłączyć drukarkę od komputera</P> <P>2. Z trybu awaryjnego usunąć sterowniki drukarki</P> <P>3. W normalnym trybie zainstalować je jeszcze raz</P> <P>4. Zrestartować komputrer</P> <P>5. Podłączyć drukarkę</P>
-
Niepomaga :/
-
<P>Czy jest tam jakaś opcja drukowania strony testowej albo w ogóle czy załączone oprogramowanie potrafi przetestować drukarkę ?</P>
-
Tak , tylko strone testowa drukuje bez problemu, u kolegi tak samo
-
<P>Jeżeli reaguje na polecenie kompa i drukuje stronę testową to przychodzą mi do głowy tylko dwie rzeczy (aż boję się o nich pisać):</P> <P>1. Nie jest ona ustawiona jako drukarka domyślna systemu.</P> <P>2. Jest uszkodzona</P>
-
I obydwie rzeczy odpadają... <br />W notatniku czy obojetnie innym programie mam ją ustawioną jako domyślną przy drukowaniu, problem pojawił sie niedawno <br /> <br /> <br />Edit: Dzisiaj mi wydrukowało! Jedną strone po 20 minutach po kliknięciu w opcję druku..
-
A dlaczego dyskurs na forum windows xp?<br>
-
<P>1. No coż miejsce może rzeczywiście nie najszczęśliwsze, ale skoro temat nie został przeniesiony, to nie widzę powodu, by go omijać bo... jest nie w tym miejscu.</P> <P> </P> <P>2. Dziwne - gdyby problem był tylko u Ciebie można by podejrzewać kwestie programowo - sprzętowe dotyczące komputera. Jeśli u kolegi jest tak samo, to sugeruje to problem z drukarką jako taką. Chyba, że dziwnym zbiegiem okoliczności jego komputer ma takie samo uszkodzenie jak Twój. Pisząc o uszkodzeniu mam na myśli nie tylko uszkodzenie sprzętowe, ale również efekt działania jakiegoś syfu...Czy przypadkiem nie przenosiliście jakichś plików ? Może jego komputer też złapał jakieś świństwo ?</P>
Nie, nieprzenośiliśmy syfów. <br />Powtarzam czasami wydrukuje po godzinei poł po podjęciu opcji drukuj <br /> <br />Probowałem odinstalowac ponownie program ale niema go w opcji dodań usuń programy a w folderze z tym programem tez niema pliku Uninstalxxx... <br /> <br />Ten link mi w niczym niepomógł, nie w tym problem...
<DIV>Witam.</DIV> <DIV>A moze spotkal sie ktos z czyms takim:</DIV> <DIV>Dostalem w "spadku" to samo urzadzenie i po zinstalowaniu sterow nie drukuje w kolorze!!! Po wyciagnieci tuszy z drukarki okazuje sie ze widzi ona caly czas tusz kolorowy(chociaz go nie ma???). Tusze mam oryginalne i nowe.pomocy.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>pozdrawiam </DIV> <DIV>betek</DIV>
ten wydruk po 20 minutach przypomiał mi taki przypadek z jkaim kiedyś się zetknąłem. Otóż monitor komputera zakłócał swym polem pracę drukarki. Odstaw drukarkę jak najdalej od kompa i zadbaj aby kabel sygnałowy też był od niego jak najdalej i spróbuj dokonać wydruku. Jeśli będzie szybko i poprawnie masz odpowiedź.