ograniczenie uźywania komputera w winxp
Cześć
Mam winxp, jestem adminem, ponadto jest tam kilka kont uźytkowników z ograniczeniami.
Moje pytanie brzmi:
Czy da się zrobic tak źeby osoba nie będąca administratorem która zaloguje się na swoje konto mogła pracować przy komputerze tylko przez określony czas np; 2 godziny a potem komp sam się wyłączał. Po prostu zeby miala ograniczony czas korzystania z komputera w dany dzień do np 2 godz.
Jakby winxp nie mial takich opcji to poleccie jakies fajne programy.
Mam winxp, jestem adminem, ponadto jest tam kilka kont uźytkowników z ograniczeniami.
Moje pytanie brzmi:
Czy da się zrobic tak źeby osoba nie będąca administratorem która zaloguje się na swoje konto mogła pracować przy komputerze tylko przez określony czas np; 2 godziny a potem komp sam się wyłączał. Po prostu zeby miala ograniczony czas korzystania z komputera w dany dzień do np 2 godz.
Jakby winxp nie mial takich opcji to poleccie jakies fajne programy.
Odpowiedzi: 8
nom o to mi chodzilo, ale skoro jest takie cos, to polece to znajomemu, ktory nie lubi jak mu siostra siedzi na kompuerze :D hehehhe
ozz17:no i jeszcze pozostaje pytanie czy jak Sonique sie zaloguje na swoj profil, i zapomni wylaczyc program, czy tez nie bedzie mogla jzu po 2 godzinach ani kozystac, ani nawet wlaczyc ? :D
W tym programiku jest takie cos jak podaj haslo jesli je wprowadzisz to nikt nie uruchomi ci komputera bez twojej wiedzy.
Niewiem czy oto ci chodzi.
Pozdrawiam
ozz17:no i jeszcze pozostaje pytanie czy jak Sonique sie zaloguje na swoj profil, i zapomni wylaczyc program, czy tez nie bedzie mogla jzu po 2 godzinach ani kozystac, ani nawet wlaczyc ? :D
W tym programiku jest takie cos jak podaj haslo jesli je wprowadzisz to nikt nie uruchomi ci komputera bez twojej wiedzy.
Niewiem czy oto ci chodzi.
Pozdrawiam
no i jeszcze pozostaje pytanie czy jak Sonique sie zaloguje na swoj profil, i zapomni wylaczyc program, czy tez nie bedzie mogla jzu po 2 godzinach ani kozystac, ani nawet wlaczyc ? :D
Ale czy ten winpowerdown posiada funkcje taką źe np jak ktoś uruchomi kompa pochodzi ze 2 godz i sie wylaczy. Tylko zeby jak znowu w tren sam dzien uruchomi kompa zaraz sie wylaczal przy stracie. Zeby bylo ograniczenie np 2 godz dziennie a nie 2 godz po wlaczeniu kompa, bo kompa mozna wlaczac wiele razy
Ja polecam WinPowerDown , jest tam opcja włczania sie ze startem sytemu i natychmiastowe odlicznie wyznaczonego czasu do zamknięcia (np. dajemy na 2h , program sie uruchomi ze stertem windowsa i za 2h wyłaczy kompa)
Na stronach Kompeter Swiat jest taki programik CWK
Czasowy wylacznik komputera mozna ustawic w opcjach
kiedy ma sie wylanczac i o ktorej godzinie program jest darmowy. Pozdrawiam.
Czasowy wylacznik komputera mozna ustawic w opcjach
kiedy ma sie wylanczac i o ktorej godzinie program jest darmowy. Pozdrawiam.
W ostatnim Chipie był opis takiego programiku: Parents Friend. Wygląda na bardzo dobry, duźo róźnych funkcji.
http://www.parents–friend.de/
http://www.parents–friend.de/
Strona 1 / 1