Ograniczenie ściągania danych do 15 GB w Multimedia .
Moj provider ( Multimedia – Cabel TV ) wprowadził promocję na łącze o prędkości ~ 512 kb/s za 125 zł/mc.
Obecnie korzystam z ~ 160 kb/s ( no limit z MM ) za 99 zł/mc.
Zastanawiam się nad przejściem na ~ 512 kb/s, poniewaź za 26 zł mam 3 razy szybszy internet.
Wszystko ładnie to wygląda ale :
User na ograniczoną ściągalność danych do 15 GB /mc.
Po przekroczeniu wartości prędkość jest zmiejszana do ~ 40 kb/s ( moźna sprawdzać ilość upload`u na www ).
Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z user`ów wie coś na temat takich ograniczeń, czy moźe Twój provider korzysta teź z takich ograniczeń.
W MM Call Centrum uzyskałem info źe stosowane jest to z 2 powodów :
źeby nie przeciąrzać łacza,
źeby nie dzielić łącza z innymi.
Proszę o wszelkie informację na ten topic :
jak to wygląda faktycznie w praktyce.
W MM Call Centrum uzyskałem info ze trudno jest przekroczyć te ograniczenie, musiałbym cały czas coś ściągać źeby przekroczyć ten limit.
Czy faktycznie mogę przekroczyć podczas normalnego uźytkowania ten limit ?
Wielki thx za zainteresowanie się moją sprawą.
Prosze o Re.
Zastanawiam się nad przejściem na ~ 512 kb/s, poniewaź za 26 zł mam 3 razy szybszy internet.
Wszystko ładnie to wygląda ale :
User na ograniczoną ściągalność danych do 15 GB /mc.
Po przekroczeniu wartości prędkość jest zmiejszana do ~ 40 kb/s ( moźna sprawdzać ilość upload`u na www ).
Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z user`ów wie coś na temat takich ograniczeń, czy moźe Twój provider korzysta teź z takich ograniczeń.
W MM Call Centrum uzyskałem info źe stosowane jest to z 2 powodów :
źeby nie przeciąrzać łacza,
źeby nie dzielić łącza z innymi.
Proszę o wszelkie informację na ten topic :
jak to wygląda faktycznie w praktyce.
W MM Call Centrum uzyskałem info ze trudno jest przekroczyć te ograniczenie, musiałbym cały czas coś ściągać źeby przekroczyć ten limit.
Wielki thx za zainteresowanie się moją sprawą.
Prosze o Re.
Odpowiedzi: 7
:arrow: messias :
Wzór jak najbardziej logiczny.
Co do " policzenia i przeczytania " to nobody perfect :lol: :wink:
Stwierdziłem źe do normalnego uźytkowania taka oferta mi wystarczy ( przeanalizowałem to z ziomkami co mają podobnie ), pomimo ograniczenia 15 GB na ściąganie plików.
Generalnie rzadko ściągam coś większego, więc raczej będzie o.k.
Jak by się to niesprawdziło zawsze mogę wrócić do pakietu który mam teraz ( ~ 160 kb/s ).
:arrow: The_judge :
Cały czas jesteś na " dowload`zie" :?: :wink:
To uwaźaj źeby nie przedawkować :P :wink:
No tak, ale Cię rozumie moderator musi " pobierać " źeby podołać trzymanie forum w ryzach :wink:
:arrow: theboss78 :
Troche lipa z tym ograniczeniem, ale jak zabardzo nie będziesz " pobierał " większych ilości to powino być haraszo.
Jutro jade do providera podpisać aneks do umowy na 512 kb/s.
Dzięki wszystkim za udzielone rady/info.
Wzór jak najbardziej logiczny.
Co do " policzenia i przeczytania " to nobody perfect :lol: :wink:
Stwierdziłem źe do normalnego uźytkowania taka oferta mi wystarczy ( przeanalizowałem to z ziomkami co mają podobnie ), pomimo ograniczenia 15 GB na ściąganie plików.
Generalnie rzadko ściągam coś większego, więc raczej będzie o.k.
Jak by się to niesprawdziło zawsze mogę wrócić do pakietu który mam teraz ( ~ 160 kb/s ).
:arrow: The_judge :
Cały czas jesteś na " dowload`zie" :?: :wink:
To uwaźaj źeby nie przedawkować :P :wink:
No tak, ale Cię rozumie moderator musi " pobierać " źeby podołać trzymanie forum w ryzach :wink:
:arrow: theboss78 :
Troche lipa z tym ograniczeniem, ale jak zabardzo nie będziesz " pobierał " większych ilości to powino być haraszo.
Jutro jade do providera podpisać aneks do umowy na 512 kb/s.
Dzięki wszystkim za udzielone rady/info.
mcscr@by:
Moj provider ( Multimedia – Cabel TV ) wprowadził promocję na łącze o prędkości ~ 512 kb/s za 125 zł/mc.
Moj od 1 stycznia tez wprowadzil promocje.Szybkosc 512kb/s w obie strony 99zl na miesicac oraz az 8Gb na miesiac sciaganych plikow. :cry: :cry:
mcscr@by:
The_judge:
"]
ja mam łącze ograniczone do 20 k/s i jeden GB ściągam w ciągu doby, tak więc ten limit osiągnąłbym w ciągu 15 dni.
The_judge :
Tak The_judge, ale zobacz źe uzyskałbyś ten wynik , jak cały czas byś był na download`zie.
jestem cały czas na downloadzie :) ostatni raz wyłączyłem kompa chyba tydzień temu i to teź przez przypadek ;)
mcscr@by:
[Widocznie nie zapoznałeś się odpowiednio z moim topic`em, dlatego źe nie jestem w stanie zrezygnować z MM na rzecz Neo, powiewaź obowiązuje mnie umowa czasowa.
Swoją drogą nie jesteś w stanie ściągnoć ~ 21.4 filmów ( 700 MB ) w 3 dni co jest = 15 GB danych.
Więc tu się z Tobą nie zgodze.
Racja, niedokladnie przeczytalem, za to ty niedokladnie policzyles/as.
512kb/s:8 = 64kb/s
64*60*60*24=5400mb w ciagu dnia czyli ~5,27gb
5,27*3dni = 15,81gb
messias:
Ten limit da sie przekroczyc na neo (tez 512kb/s) w 3 dni. Przy "normalnym" uzytkowaniu w tydzien. Ja na twoim miejscu zastanowil bym sie nad neo+ – 24zl wiecej i bez zadnych limitow.
messias :
Widocznie nie zapoznałeś się odpowiednio z moim topic`em, dlatego źe nie jestem w stanie zrezygnować z MM na rzecz Neo, powiewaź obowiązuje mnie umowa czasowa.
Swoją drogą nie jesteś w stanie ściągnoć ~ 21.4 filmów ( 700 MB ) w 3 dni co jest = 15 GB danych.
Więc tu się z Tobą nie zgodze.
The_judge:
ja mam łącze ograniczone do 20 k/s i jeden GB ściągam w ciągu doby, tak więc ten limit osiągnąłbym w ciągu 15 dni.
The_judge :
Tak The_judge, ale zobacz źe uzyskałbyś ten wynik , jak cały czas byś był na download`zie.
Generalnie juź się zdecydowałem , poniewaź w moim rejonie jest to najlepsza oferta tego providera , a ja nie sciągam duźych paczek non stop, tylko od czasu do czasu ( raz na tydzień ).
Thx za wszelkie informacje na ten temat .
ja mam łącze ograniczone do 20 k/s i jeden GB ściągam w ciągu doby, tak więc ten limit osiągnąłbym w ciągu 15 dni
ale przy normalnym uźytkowaniu – przeglądanie www, odbieranie poczty, jakieś czaty (czy gg) to raczej cięźko jest przekroczyć taki limit
jeśli nie zamierzasz ściągać filmów/gier to nie masz co się martwić takim limitem
ale przy normalnym uźytkowaniu – przeglądanie www, odbieranie poczty, jakieś czaty (czy gg) to raczej cięźko jest przekroczyć taki limit
jeśli nie zamierzasz ściągać filmów/gier to nie masz co się martwić takim limitem
mcscr@by:
Ten limit da sie przekroczyc na neo (tez 512kb/s) w 3 dni. Przy "normalnym" uzytkowaniu w tydzien. Ja na twoim miejscu zastanowil bym sie nad neo+ – 24zl wiecej i bez zadnych limitow.
Strona 1 / 1