Ograniczenie lub brak łączności

Witam!

Łącze się z int. za pośrednictwem aster city. Na przemian działa albo komputer połączony z modemem za pomocą USB albo mój połączony kablem sieciowym. Wszystko zawsze chodziło bez problemu jednak wczoraj swój komputer (ten połączony kablem sieciowym) zaniosłem do kolegi i podłączyliśmy go pod router – wszystko chodziło ok tyle, źe dzisiaj jak chciałem włączyć net u siebie w domu wyświetla się komunikat ograniczenie połączenia lub brak łączności. Ze strony aster jest wszystko dobrze bo dzwoniłem się zapytać. Ping jest jeśli to coś zmienia... Jak to zdiagnozować?

Z góry dzięki za pomoc
PS. Czy ktoś zna jakieś tanie pogotowie komputerowe w wawie?? jesli tak to prosze o info tutaj albo na maila: poczta00@gazeta.pl

Odpowiedzi: 2

maciek_456:
Ping jest jeśli to coś zmienia...
Ping do "czego" ?

Podpinales komputer u kolegi pod router. Konfiguracja sieci z pewnoscia sie zmienila. Przestawiles wszystko tak jak bylo ? Wszystkie ustawienia sa poprawne ? Lacznie z brama, DNSami ?
EL NINO
Dodano
18.09.2005 03:59:14
maciek_456:
. Czy ktoś zna jakieś tanie pogotowie komputerowe w wawie?? jesli tak to prosze o

Nie wiem czy tanie , ale zapytać się nic nie kosztuje – prócz impulsu – 022 6180202
Seeker
Dodano
17.09.2005 21:08:46
maciek_456
Dodano:
17.09.2005 21:02:14
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1