Ograniczenie konta uźytkownika

Witam :–)
Mam dysk systemowy podzielony na partycje C(FAT) i D(NTFS). D jest ustanowiony jako folder prywatny i z poziomu konta GOŚĆ nie ma do niego dostępu.
Ale do dysku na którym zainstalowany jest system (C) jest dostęp i moźna go przeglądać, zapisywać/kasować itd. Poza tym mam jeszcze fizyczny drugi dysk (NTFS) który jest teź dostępny bez ograniczeń z poziomu GOŚCIA. Czy jest moźliwość aby ograniczyć dostęp (przeglądanie zawartości,zapis,kasowanie)do tych dysków GOŚCIOWI?
I jescze jedno pytanie: Czy moźna dla GOŚCIA ustanowić listę aplikacji z których moźe korzystać a z których nie?
Pozdrawiam
Trutta

Odpowiedzi: 3

a moze macie jakis wyprobowany program firm trzecich do zablokowania konkretnych programow pod windows 98/nt. chlopaki w szkole graja w tibie i poprosili mnie zebym to ograniczyl :) na oku mam winguarda, ale jeszcze go nie sprawdzalem.
Szymon Grabiński
Dodano
22.10.2004 15:56:05
Na dysku C: nie dasz rady wprowadzic zadnych ograniczen dla Goscia pomimo tego co napisal GX260. To dziala tylko z NTFSem.

Natomiast o blokowaniu aplikacji przeczytasz tu –> http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=32214
EL NINO
Dodano
21.10.2004 23:03:57
Tak,wlasciwosci > zabezpieczenia – tam dodajesz grupe userow, np: gosc i nadajesz im odp. uprawnienia(np.modyfikacja,zapis itd..)
GX260
Dodano
21.10.2004 17:33:30
Trutta
Dodano:
21.10.2004 14:35:39
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1