ograniczenia transferu na ftp
zainstalowalem ftp ma WinXP Pro ustawilem max ilosc polaczen na 5 i przpustowosc na max 512KB/sek al teraz chcialem zmienic przepustowosc na ok 300KB/sek ale nie wiem jak to zrobic bo znikla mi zakladka "Usługa" a kozystam z faq przyklad:
Narzędzia administracyjne –> Internetowe usługi informacyjne :
1/ Prawym na Witryny FTP –> Właściwości :
–> Witryna FTP –> ustaw jakie chcesz ograniczenia, zaznacz Włącz rejestrowanie –> Rozszerzony format W3C pliku dziennika –> Właściwości... –> wybierz ścieźkę dla plików z logami, ustaw to co chcesz mieć rejestrowane –> OK .
–> Konta zabezpieczeń –> jeźeli nie chcesz, aby dostęp do Twojego FTP–a był anonimowy, odznacz Zezwalaj na połączenia anonimowe –> przeczytaj uwaźnie notkę i kliknij TAK .
–> Wiadomości – chyba tłumaczyć nie trzeba, wpisz co chcesz
–> Usługa –> tutaj moźesz włączyć ograniczenia przepustowości (przynajmniej nie będzie Ci PC mulił jak ktoś ściąga coś od Ciebie) –> OK .
no i nie mam tej zakladki "Usługa" jak inaczej mozna ograniczyc transfer z ftp
Za odpowiedz z gory wielkie dzieki :D
Narzędzia administracyjne –> Internetowe usługi informacyjne :
1/ Prawym na Witryny FTP –> Właściwości :
–> Witryna FTP –> ustaw jakie chcesz ograniczenia, zaznacz Włącz rejestrowanie –> Rozszerzony format W3C pliku dziennika –> Właściwości... –> wybierz ścieźkę dla plików z logami, ustaw to co chcesz mieć rejestrowane –> OK .
–> Konta zabezpieczeń –> jeźeli nie chcesz, aby dostęp do Twojego FTP–a był anonimowy, odznacz Zezwalaj na połączenia anonimowe –> przeczytaj uwaźnie notkę i kliknij TAK .
–> Wiadomości – chyba tłumaczyć nie trzeba, wpisz co chcesz
–> Usługa –> tutaj moźesz włączyć ograniczenia przepustowości (przynajmniej nie będzie Ci PC mulił jak ktoś ściąga coś od Ciebie) –> OK .
no i nie mam tej zakladki "Usługa" jak inaczej mozna ograniczyc transfer z ftp
Za odpowiedz z gory wielkie dzieki :D
Odpowiedzi: 2
Ja za to polecam BulletProof FTP Server...
Super – prosty w konfiguracji, a zarazem posiada duzo opcji.
Super – prosty w konfiguracji, a zarazem posiada duzo opcji.
Olałbym ftp z WINDOWSA.
Zainstaluj sobie GuildFTPd prosty i intuicyjny serwer ftp :D
Zainstaluj sobie GuildFTPd prosty i intuicyjny serwer ftp :D
Strona 1 / 1