ograniczenia dla uzytkownika

Witam,
mam pytanie odnosnie ograniczenia mozliwosci uzytkownika XP. Wiem, ze ten temat byl juz wiele razy poruszany i zapoznalem sie juz z wieloma postami odnosnie tej sprawy, ale mimo to nie znalazlem do konca wszystkie czego chcialbym sie dowiedziec.
Otoz mi chodzi o taki konkretny przyklad: kawiarenka internetowa – chodzi o to zeby uzytkownik kompa mogl jedynie odpalic przegladarke i zainstalowane gry, czyli brak dostepu do panelu sterowania, brak dostepu do pewnych folderow (ta sprawe rozwiarza ograniczenia praw dostepu na ntfsie to wiem) i brak mozliwosci instalowania czegokolwiek.

Szczegolnie ta ostatnia opcja interesuje mnie najbardziej, jak zablokowac mozliwosc instalowania przez uzytkownikow nowych programow ?

Z gory dziekuje za pomoc
pozdro

Odpowiedzi: 1

O blokowaniu dostepu do programow znajdziesz tutaj – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=32214 , blokade panelu tez da sie zrobic, z tym ze podobno blokuje sie dostep dla wszystkich. Nawet dla administratora. Blokada instalacji mozliwa jest dla instalatora Windows, wiec jesli jakikolwiek program bedzie mial swojego instalatora, to wtedy kicha. Mozna jedynie zablokowac dostep do CD, flopa.
EL NINO
Dodano
19.08.2004 19:20:21
kornholio
Dodano:
19.08.2004 15:20:34
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1