office xp tłumaczenie tekstów

podobno office xp ma moźliwoć tłumaczenia dokumentów. Chciałem się zapytać, jak moźna z tej funkcji skorzystać? Czy jest ona dostępna w wordzie? Z jakich języków moźna tłumaczyć dokumenty, czy jest na przykład moźliwość tłumaczenia dokumentów z polskiego na angielski i odwrotnie?

Chciałem teź się zapytać, gdzie jest dostępna lista skrutów klawiszowych do worda xp, są one dla mnie bardzo istotne, poniewaź jestem osobą niewidomą i pracuję ze screenreaderami i w moim przypadku skróty klawiszowe to podstawa.

Z jakiego oprogramowania office korzysta podczas skanowania tekstów? Moźna je jakoś porównać z finereaderem 7.0, który program daje lepsze efekty.

A moźe ma ktoś jakieś ksiąźki w formie elektronicznej poświęcone office xp, albo są jakieś ciekawe stronki po polsku w tym temacie. Będę wdzięczny za podesłanie ewentualnych ksiąźek na adres yxpodols@interia.pl.

Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania.

Odpowiedzi: 5

Link do serwisu IDG.pl – Jakiś darmowy tłumacz polsko – angielski
http://www.idg.pl/ftp/pc_5293/TextReader.&.Translator.2.03.html
piotr1958
Dodano
16.01.2005 13:33:43
Poradniki (ksiąźki elektroniczne) znajdziesz tylko w sieci wymiany P2.

A pomysły na jakieś hasełka bo mi emule wyszukał tylko windows xp dla ekspertów nic na temat worda, a na tym najbardziej mi zaleźy.
yxpodols
Dodano
15.01.2005 00:07:03
Do tłumaczenia na język polski musisz szukać polskich programów (Techland).

Strona firmowa MS Office:
http://office.microsoft.com/pl–pl/default.aspx

Dobra teź jest strona www.centrumxp.pl
Radzę Ci subskrybować gazetki PC Word Komputer, m.in. Porada dnia, Patche i dodatki.

Poradniki (ksiąźki elektroniczne) znajdziesz tylko w sieci wymiany P2.
Moźesz przeglądnąć archiwum miesięczników CHIP i PC Word Komputer, w zeszłym roku dołączali multimedialne poradniki do swoich pism.
Czasami na Allegro ktoś coś sprzedaje.
piotr1958
Dodano
11.01.2005 09:50:13
piotr1958:
Narzędzia Język Przetłumacz
W polskiej wersji Worda moźna tłumaczyć z angielskiego na niemiecki i odwrotnie.

A da się jakoś office zmusić, źeby tłumaczył z angielskiego na polski? Office xp to chyba najnowsza wersja pakietu Microsoftu zgadza się? Skąd moźna pobrać servicepacki do office xp? Wiesz, skąd by moźna pobrać jakieś ksiąźki w formie elektronicznej na temat worda?

Piszesz, źe masz soundblaster live. Mam kłopot z oprogramowaniem do tej karty, chodzi o to, źe ono nie jest kompletnie obsługiwane przez screenreadery, wiesz co moźe o jakichś alternatywnych sterownikach, które by moźna zastosować zamiast tych od creative?

Skróty klawiaturowe dostępne są w pomocy; zresztą do prawie kaźdej czynności moźna przypisać skrót lub makro.

W wersji MS Office 2002 jest dostępne Narzędzie (program) Microsoft Office Document Scanning.
yxpodols
Dodano
10.01.2005 22:04:18
Narzędzia Język Przetłumacz
W polskiej wersji Worda moźna tłumaczyć z angielskiego na niemiecki i odwrotnie.

Skróty klawiaturowe dostępne są w pomocy; zresztą do prawie kaźdej czynności moźna przypisać skrót lub makro.

W wersji MS Office 2002 jest dostępne Narzędzie (program) Microsoft Office Document Scanning.
piotr1958
Dodano
10.01.2005 10:18:14
yxpodols
Dodano:
09.01.2005 18:34:26
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1