Office 97 + XP = kupa problemów

I stało się, zachcialo mi się office 97pro, zainstalowałem, skonfigurowałem ale system mi szaleje! sam office działa bez zarzutu tylko outlook express nie chce się polaczyć z serwerem i ciągle pyta czy ma być domyślną przegladarką, podobnie jest z explorerem, z www pocztę da się odebrać. Naj śmieszniejsze jest to źe ja wywaliłem Outlooka a innej przeglądarki www niź explorer nie mam. Co zrobić? Moźe się da przeinstalować te dwie aplikacje bez uszkodzenia office?
czekam na sugestie

Odpowiedzi: 4

Paszczak:
Dzięki EL ZAQRKA, jednak jesteś najlepszy :)
No problem, ale co do tej "najlepszosci", to bede sie klocil do upadlego :D .
Paszczak:
Wszystko działa jak naleźy
To moze jeszcze napisz dla potomnych co pomoglo. Jesli ktos w przyszlosci bedzie mial taki sam problem, to bedzie wiedzial co robic.
EL NINO
Dodano
19.05.2003 23:25:51
Dzięki EL ZAQRKA, jednak jesteś najlepszy :)
Wszystko działa jak naleźy, jeszcze raz wielkie THX
Paszczak
Dodano
19.05.2003 15:15:23
Paszczak:
tylko outlook express nie chce się polaczyć z serwerem i ciągle pyta czy ma być domyślną przegladarką, podobnie jest z explorerem
No ale przy instalacji Office'a zainstalowales Outooka i pewnie on stal sie przynajmniej domyslnym klientam pocztowym.
Paszczak:
Moźe się da przeinstalować te dwie aplikacje bez uszkodzenia office?
Da sie przeinstalowac oczywiscie, no i sama instalacja IE i OE nie powinna nic nakaszanic w systemie. Sprobowac mozesz. Z linii polecen wklep:
rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%Infie.inf

Zastanawiam sie jeszcze nad jednym – sprobuj moze w Panelu sterowania w Opcjach internetowych w zakladce chyba Programy, sprobowac zmienic klienta poczty i zaznaczyc zeby IE sprawdzal ze jest domyslna przegladarka.
EL NINO
Dodano
19.05.2003 00:13:38
Paszczak:
tylko outlook express nie chce się polaczyć z serwerem i ciągle pyta czy ma być domyślną przegladarką, podobnie jest z explorerem
No ale przy instalacji Office'a zainstalowales Outooka i pewnie on stal sie przynajmniej domyslnym klientam pocztowym.
Paszczak:
Moźe się da przeinstalować te dwie aplikacje bez uszkodzenia office?
Da sie przeinstalowac oczywiscie, no i sama instalacja IE i OE nie powinna nic nakaszanic w systemie. Sprobowac mozesz. Z linii polecen wklep:
rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%Infie.inf

Zastanawiam sie jeszcze nad jednym – sprobuj moze w Panelu sterowania w Opcjach internetowych w zakladce chyba Programy, sprobowac zmienic klienta poczty i zaznaczyc zeby IE sprawdzal ze jest domyslna przegladarka.
EL NINO
Dodano
19.05.2003 00:13:38
Paszczak
Dodano:
18.05.2003 19:11:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1