Office 2007 wersja student - problem działania
Witam
Mam problem. Podczas uruchomienia jakiegoś dokumentu worlda i chcę coś napisać, wtedy nic nie mogę zrobić a na dolnym pasku gdzie pokazuje mi się ilość stron i i linijek itp pojawia się komunikat "polecenie nie może być wykonane ponieważ funkcja zaznaczania jest zablokowana" i nic w tym dokumencie nie mogę nic z edytować. Tak samo działa (a raczej nie działa) excel. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 6
Office student i biuro ?? Legalności w tym żadnej
Witam ponownie.
Próbowałem go aktywować ale mi go odrzucili bo już był raz zaktywowany. nie wiem do końca ale po tym co wiem to podobno te wersje są na 3 stanowiska komputerowe i powinno chodzić. Osobiście wgrałem oryginalną wersję tam gdzie została zakupiona czyli do biura i wziąłem sobie do domu aby i u siebie zainstalować, więc dlaczego nie chodzi? Słuchajcie a czy jest możliwość obejścia tego?
Produkt MS Office 2007 bez aktywacji może być uruchomiony tylko 25 razy, po czym przechodzi w stan "uśpienia" (wszystkie opcje stają się nieaktywne) dlatego też należy go aktywować.
W przypadku systemu operacyjnego Windows Vista należy sprawdzić usługę [b]Licencjonowanie oprogramowania[/b] czy jest uruchomiona (należy ustawić tryb uruchomienia = automatyczny), dodatkowo, tego typu niemiłe efekty mogą występować po wyłączeniu mechanizmu UAC, dlatego należy go włączyć.
Aktywowany ??
Nie komunikat wyświetla się dla każdego dokumentu world jakiego posiadam, dla tych co sam robiłem i dla tych co już miałem gotowe. Problem w tym że on mi wcześniej chodził normalnie, czyli wszystkie dokumenty jakie miałem i jakie robiłem to mogłem je edytować jak tylko chciałem.
Czy ten komunikat wyświetla się dla nowo przez ciebie utworzonych dokumentów czy dla np. ściągniętych z sieci? Bo jeżeli dla ściągniętych z sieci to prawdopodobnie twórca zabezpieczył dokument przed edycją a w takim wypadku pozostaje tylko mail do właściciela dokumentu lub programik do łamania haseł - pełno ich na necie.
Strona 1 / 1