Office 2007 do uzytku domowego - jak rozumiec licencje??
Witam!!
Jestem szczesliwym posiadaczem pakietu Office 2007 w wersji dla studenta i do domu (199 zł w promocji). Do pełnego wykorzystania pakietu potrzebna jest aktywacja. I własnie z tym problemem chciałem sie zwrócic sie do Państwa. Czy aktywacja Office 2007 przypisuje sie do sprzetu (tak jak ma to miejsce przy Windows Xp OEM), czy to jest tylko standardowa procedura sprawdzająca legalnośc oprogramowania?? Licencja tego oprogramowania pozwala na instalacje pakietu na 3 komputerach. Przedstawie taka sytuacje:
W domu posiadam komputer 2 stacjonarne i laptopa. Na wszystkich tych sprzetach instaluje Office 2007, a więc wykorzystuje maxymalnie licencje pakietu. Po jakims czasie jeden z komputerów ulega awarii i nienadaje sie juz do uzytku. Kupuje nowy sprzet. I teraz czy po instalacji Office 2007 przy próbie aktywacji Pakiet zostanie zaktywowany czy zostanie odmówiony mi ten proces ze względu na to ze Office został aktywowany juz na 3 sprzetach??
Bardzo serdecznie dziekuje za poswiecony mi czas i z niecierpliwoscia oczekuje odpowiedzii!
Odpowiedzi: 3
tasba
Wielkie dzieki za szczegółowe wyjasnienie problemu. Teraz wszystko kumam.
Pozdrawiam
Łukasz
[quote=dobek1985]
Do pełnego wykorzystania pakietu potrzebna jest aktywacja. I własnie z tym problemem chciałem sie zwrócic sie do Państwa. Czy aktywacja Office 2007 przypisuje sie do sprzetu (tak jak ma to miejsce przy Windows Xp OEM), czy to jest tylko standardowa procedura sprawdzająca legalnośc oprogramowania?? Licencja tego oprogramowania pozwala na instalacje pakietu na 3 komputerach. Przedstawie taka sytuacje:
[/quote]
Witam
Ja również zakupiłem tego Office'a za jedyne 199 zeta :)
Przerabiałem Twój temat z infolinią Mircosoftu.
Ich nie interesuje ile razy dokonasz aktywacji. Zakładają jedynie, że jednej kopii Office'a 2007 będziesz używać maksymalnie na trzech kompach jednocześnie, pozostających we wspólnym gosopdarstwie domowym. Czyli praktycznie wszyscy domownicy mogą go używać legalnie, ale już kuzyn z czy qmpel - nie.
Aktywacji nie dopisujesz do sprzętu. Jak Ci padnie komputer lub zwyczajnie wymienisz go na nowy, nadal możesz legalnie korzystać z tego Office,a. To jest PEŁNA wersja a nie OEM-wa, którą instalujesz raz i żyje z kompem aż do jego śmierci technicznej.
Pzdr
Mirek
[url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=7467d5c4-fa3a-4f9f-82b6-cbcd6108a980]Ściągnij[/url], rozpakuj, poczytaj - punkt 13 jest interesujący dla Ciebie ;)
Strona 1 / 1