OFFICE 2007 - bardzo uciążliwy bład

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum ale niestety zmusiła mnie sytuacja do napisania tego posta. Mam nadzieję, że będzie mi w stanie ktoś pomóc. Od razu powiem, że pomoc techniczna Microsoft juz półtora miesiąca nie potrafi rozwiązać problemu :/ Mianowicie po zainstalowaniu Pakietu Office 2007 na systemie Windows XP Home po napisaniu paru zdań w jezyku włoskim (pewnie tez wystąpiłby przy pisaniu w innym języku niż polski, angielski, niemiecki) automatycznie włącza się okienko sprawdzania pisowni. Przy nastepnym razie już wyskakuje błąd, że brak jest narzędzi sprawdzania języka włoskiego i można nacisnąć tylko OK. Po tym od razu włącza się okienko sprawdzania pisowni i nie mozna wyjść (jedyną możliwością jest wyjście poprzez przechodzenie miedzy oknami poprzez Alt-TAB). Powiedzmy jak wyjdziemy tak jak napisałem to za chwilę znów się włącza co uniemożliwia pracę w ogóle na komputerze. Ten sam błąd oczywiście powtarza się w Outlook Express z Winodws'a. Nawet pokusiłem sie o sprawdzenie niby tych błędów poprzez ignoruj ale wtedy jest komunikat "Sprawdzanie pisowni zostalo zakończone" i mozna naciskać OK do .... skutku. Chciałbym również dodać, że błąd pojawia się wówczas jak jesteśmy podpięci do sieci LAN przez którą również jest udostępniany internet. Podejrzewam również skaner, który jest podpięty na USB ale po odłączeniu go niby nic się nie dzialo do momentu podłączenia Pendrive'a. Po odłączeniu teraz nawet wszystkiego i tak juz sie pojawia. Tak jakby po wystapieniu tego błędu konieczna była instalacja wszystkiego od nowa. Gdyb ym wiedział o takich problemach to w życiu nie kupiłbym Office 2007 ale oczywiście teraz nie ma jak znaleźć rozwiązania. Jesli ktoś byłby w stanie coś podpowiedzieć co może być przyczyną to bardzo proszę. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Już wyłączałem i nadal to samo. System instalowałem od nowa już ze 4 razy. Wyrzucałem słownik CUSTOM.DIC. Ciągle to samo. Testowałem na innym komputerze bez aktywacji (jako demo) i nie zdążylo się pojawić. Więc zmieniłem komputer na nowy i aktywowałem na nowym sprzęcie. Oczywiście błąd powrócił :/
xjar
Dodano
25.05.2007 10:27:48
zanim rozpoczniesz pisanie po włosku spróbuj wyłączyć "sprawdzanie pisowni i gramatyki" w opcjach skoro nie jest obsługiwany ten język przez pakiet i zobacz czy nadal office się wiesza.
Endrju
Dodano
25.05.2007 09:38:17
xjar
Dodano:
24.05.2007 11:38:36
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1