Odzyskiwanie plików proszę o szybka pomoc

Nie dawno win xp poprostu nie chcial mi sie uruchomic potrzebowalem szybko sprawnego komputera wiec usunolem katalog systemowy windy i zostawilem documents and settings poniewaz mam tam sporo plikow ktore sa mi potrzebne potem zainstalowalem spowrotem win xp ale teraz nie moge korzystac z tych plikow poniewaz gdy proboje wejsc w jakis katalog pokazuje mi sie komunikat z odmowa dostepu. moze wie ktos jak wyciagnac stamtad pliki chodzi glownie o to co mialem na pulpicie i w moich dokumentach. Jeszcze raz prosze o szybka pomoc i z gory dziekuje.[/b]

Odpowiedzi: 9

mozecie mi jeszcze napisac gdzie sie zmienia te zabezpieczenia??
A–l–k–o–h–o–l–i–k
Dodano
16.11.2002 01:33:56
Jak gościu nie wie co to sa zabezpieczenia to jak bedzie wiedzial jak je zmienic:)
Gdyby wiedzial to nie dziwilby sie komunikatowi brak dostepu przy próbie wejscia do katalogu:)
zbor
Dodano
15.11.2002 22:37:01
podepnij dysk pod inny xp i zmien zebezpiecznia na "wszyscy pelna kontrola"
mrsit
Dodano
15.11.2002 08:07:08
I to przemawia za posiadaniem partycji w fat32.
SLAY3R
Dodano
14.11.2002 23:02:28
dzieki za pomoc ale niestety nic z tego mi nie pomoglo mam partycje ntfs plikow wczesniej nie moglem skopiowac a nazwy wczesniejszej nie pamietam a jako admin nie dziala nadal jest odmowa dostepu :(
A–l–k–o–h–o–l–i–k
Dodano
14.11.2002 21:27:52
Mnie kiedyś się to udało ,mam wersję korporacyjną ,ale musiałem pamiętać nazwę komputera jaką podawałem podczas poprzedniej instalki oraz nazwę admina.Jesli pamiętasz i podasz podczas instalki to samo to powinno Ci sie udać.
wojtek1111
Dodano
14.11.2002 11:31:04
Mam tez drugi pomysl: wloguj sie na administartora i przejmij ten folder: daj sobie pelne prawa itp.Nigdy tak nie robilem ale moze poskutkowac:)
brtx
Dodano
14.11.2002 11:23:09
Hejka ja bym take sprobowal wlozyc dysk (o ile nie jest NFTS) do komputera pod Win 98. I tam kopiowac. Jesli masz NTFS (a zapewne masz) to wyglada na to ze zostaly na nim uprawnienia z poprzedniej instalacji. [Niestety kazdy uzytkownik ma inny (dodoam ze 1024–bitowy) klucz identyfikacyjny.] Jeli tak – straciles swoje dane:((( I jescze mala uwaga DO WSZYSTKICH: jak macie jakies pliki w swoich dokumentach to przegrywajcie je przed re–instalka systemu na inna parycje. Oszczedzi wam to klopotow. Naprawde.
brtx
Dodano
14.11.2002 11:21:05
nie bardzo wiem ale moźe spróbuj z poziomu dos przekopiować je na jakąś dyskietke, albo kieszeń

nigdy nie próbowałem robić takich rzeczy ale nie zashkodzie spróbować :oops:
roadrunner
Dodano
13.11.2002 23:47:29
A–l–k–o–h–o–l–i–k
Dodano:
13.11.2002 22:01:05
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1