Odzyskanie danych z uszkodzonego CD
Mam wielką proźbę.
Po przeniesieniu folderu z plikami w wordzie, w jakiś sposób uszkodziła mi się płyta i teraz nie chce zastartować.
Próbowałem ściągać programy do odzyskiwania danych z uszkodzonych CD ale te programy są darmowe i owszem niektóre czytają ale nie mogę tego skopiować.
Czy ktoś wie gdzie moźna zdobyć taki program który mi pozwoli to odzyskać
Bardzo proszę o pomoc, juź straciłem siedem godzin non stop prób (ehh)
Proszę :)
Po przeniesieniu folderu z plikami w wordzie, w jakiś sposób uszkodziła mi się płyta i teraz nie chce zastartować.
Próbowałem ściągać programy do odzyskiwania danych z uszkodzonych CD ale te programy są darmowe i owszem niektóre czytają ale nie mogę tego skopiować.
Czy ktoś wie gdzie moźna zdobyć taki program który mi pozwoli to odzyskać
Bardzo proszę o pomoc, juź straciłem siedem godzin non stop prób (ehh)
Proszę :)
Odpowiedzi: 7
Na dysku ? Czy to komenda "Delete" czy "Przenies", wymazana zostaje tylko informacja z tablicy partycji o pliku/folderze (polozenie na dysku, rozmiar, itd). Fizycznie dane sa na dysku i dopoki nie zostana nadpisane, mozna je odzyskac.Przem:Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ???
Dzięki za iformacje ponawiam pytanie:
Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ??? Bo wizualnie to zostaje w całości przeniesiony na dysk CD. A moźe to jest tak jak z koszem, usuwasz tylko odnośniki tak jakby juz go nie było na dysku tymczasem on jest ale niewidoczny i czeka na nadpisanie.
Kto wie ?
Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ??? Bo wizualnie to zostaje w całości przeniesiony na dysk CD. A moźe to jest tak jak z koszem, usuwasz tylko odnośniki tak jakby juz go nie było na dysku tymczasem on jest ale niewidoczny i czeka na nadpisanie.
Kto wie ?
A jeszcze jedno:
Czy ten program jest do odzyskiwania danych z CD ??? Chodzi o program – BlindWrite
Pozdrawiam
Shocked
BlindWritem moźna się posłuźyć do odczytywania bardzo porysowanych płytek niemoźliwych do odczytania.
DZieki wam za pomoc, pomógł program BadCopy pro
ale on nie pokazuje ostatniej sesji mowi tylko ze jest pusty a ja wiem ze inne programy widziały ten (niestety) najwaźniejszy folder z plikami.Tylko nie mogłem go skopiować darmową wersją.
wszystko zaczeło się od tego jak przeniosłem ten folder do juz cześciowo zapisanego dysku i coś się poprzestawiało, jakiś błąd zapisu, źe przestał czytać płytę po zapuszczeniu.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Kto wie ?
A jeszcze jedno:
Czy ten program jest do odzyskiwania danych z CD ??? Chodzi o program – BlindWrite
Pozdrawiam
:shock:
ale on nie pokazuje ostatniej sesji mowi tylko ze jest pusty a ja wiem ze inne programy widziały ten (niestety) najwaźniejszy folder z plikami.Tylko nie mogłem go skopiować darmową wersją.
wszystko zaczeło się od tego jak przeniosłem ten folder do juz cześciowo zapisanego dysku i coś się poprzestawiało, jakiś błąd zapisu, źe przestał czytać płytę po zapuszczeniu.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Kto wie ?
A jeszcze jedno:
Pozdrawiam
:shock:
GetDataBack, ale nie daje lba sobie urwac czy jest do CD, ale do dyskow jest najlepszy
BlindWrite , Bad Copy Pro
ten program sciągnąłem wprawdzie darmowy ale są jakieś problemy z nim wogole nie chce mi działać wszystko wolno chodzi. Ale dziękuję.
Czy ktoś ma inne propozycję.
Czy ktoś ma inne propozycję.
Strona 1 / 1