Odzyskanie danych z uszkodzonego CD

Mam wielką proźbę.

Po przeniesieniu folderu z plikami w wordzie, w jakiś sposób uszkodziła mi się płyta i teraz nie chce zastartować.

Próbowałem ściągać programy do odzyskiwania danych z uszkodzonych CD ale te programy są darmowe i owszem niektóre czytają ale nie mogę tego skopiować.

Czy ktoś wie gdzie moźna zdobyć taki program który mi pozwoli to odzyskać

Bardzo proszę o pomoc, juź straciłem siedem godzin non stop prób (ehh)

Proszę :)

Odpowiedzi: 7

Przem:
Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ???
Na dysku ? Czy to komenda "Delete" czy "Przenies", wymazana zostaje tylko informacja z tablicy partycji o pliku/folderze (polozenie na dysku, rozmiar, itd). Fizycznie dane sa na dysku i dopoki nie zostana nadpisane, mozna je odzyskac.
EL NINO
Dodano
26.07.2005 22:06:15
Dzięki za iformacje ponawiam pytanie:

Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ??? Bo wizualnie to zostaje w całości przeniesiony na dysk CD. A moźe to jest tak jak z koszem, usuwasz tylko odnośniki tak jakby juz go nie było na dysku tymczasem on jest ale niewidoczny i czeka na nadpisanie.

Kto wie ?
Przem
Dodano
25.07.2005 22:33:14
A jeszcze jedno:
Czy ten program jest do odzyskiwania danych z CD ??? Chodzi o program – BlindWrite

Pozdrawiam
Shocked

BlindWritem moźna się posłuźyć do odczytywania bardzo porysowanych płytek niemoźliwych do odczytania.
maq123
Dodano
25.07.2005 13:50:33
DZieki wam za pomoc, pomógł program BadCopy pro
ale on nie pokazuje ostatniej sesji mowi tylko ze jest pusty a ja wiem ze inne programy widziały ten (niestety) najwaźniejszy folder z plikami.Tylko nie mogłem go skopiować darmową wersją.

wszystko zaczeło się od tego jak przeniosłem ten folder do juz cześciowo zapisanego dysku i coś się poprzestawiało, jakiś błąd zapisu, źe przestał czytać płytę po zapuszczeniu.

Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy jak kliknę PRZENIEŚ a nie KOPIUJ to czy jakiś ślad zostaje po tym folderze ??? Bo wizualnie to zostaje w całości przeniesiony na dysk CD. A moźe to jest tak jak z koszem, usuwasz tylko odnośniki tak jakby juz go nie było na dysku tymczasem on jest ale niewidoczny i czeka na nadpisanie.

Kto wie ?

A jeszcze jedno:
Czy ten program jest do odzyskiwania danych z CD ??? Chodzi o program – BlindWrite

Pozdrawiam
:shock:
Przem
Dodano
25.07.2005 01:38:09
GetDataBack, ale nie daje lba sobie urwac czy jest do CD, ale do dyskow jest najlepszy
lu007
Dodano
25.07.2005 00:36:46
BlindWrite , Bad Copy Pro
maq123
Dodano
24.07.2005 23:33:05
ten program sciągnąłem wprawdzie darmowy ale są jakieś problemy z nim wogole nie chce mi działać wszystko wolno chodzi. Ale dziękuję.

Czy ktoś ma inne propozycję.
Przem
Dodano
24.07.2005 21:42:30
Przem
Dodano:
24.07.2005 20:53:38
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1