Odtwarzanie filmów w technologii streamingu

Na niektórych stronach internetowych,moźna oglądać pliki filmowe odtwarzane w technologii streamingu.Nie wiem co to dokładnie znaczy,ale chodzi o to,źe filmów takich nie moźna zapisać na dysku,tylko za kaźdym razem trzeba je ściągnąć od nowa źeby je obejrzeć.Jest to problemem dla takich osób jak ja,które mają zbyt wolne łącze internetowe źeby zapewnić płynne odtworzenie filmu,bo obraz i dźwięk co chwilę zatrzymują się.Rozwiązaniem byłoby ściągnięcie filmu i zachowanie go na dysku.Moźe zna ktoś sposób,czy jakiś program który umoźliwiłby zachowanie pliku?Albo jakiś program przechwytujący odtwarzany film na dysk?

Odpowiedzi: 4

Znalazłem świetny program do tego celu:Fraps.Polecam wszystkim.Program pozwala na przechwycenie obrazu 60 klatek na sekundę.
adrino
Dodano
27.10.2005 13:57:50
mettal:
Wiekszosc z tych plików mozesz znaleźc w katalogu:

C:\Documents and Settings\TWOJA NAZWA\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files

To tam własnie sie sciągają. I nie trzeba niczym przechwytywac.

No ale właśnie o to chodzi,źe te filmy o których piszę NIE są zapisywane na dysku lokalnym–ani w katalogu tymaczasowych plików internetowych ani w źadnym innym.
adrino
Dodano
04.10.2005 18:46:45
Wiekszosc z tych plików mozesz znaleźc w katalogu:

C:\Documents and Settings\TWOJA NAZWA\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files

To tam własnie sie sciągają. I nie trzeba niczym przechwytywac.
mettal
Dodano
04.10.2005 16:27:19
FreeVCR 1.2 beta. Nie korzystalem ale z opisu na stronce wynika, ze sluzy do przechwytywania obrazu z dowolnego zrodla i zgrywa go do pliku *.avi.
:arrow: http://komputerswiat.pl/download/002–programy_do_filmow_divx.html (Mam nadzieje, ze to niejest zabronione;p).
Mateush
Dodano
04.10.2005 16:14:09
adrino
Dodano:
04.10.2005 15:52:33
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1