Odtwarzacz
Witam
Mam pewien problem. Niedawno kupiłem odtwarzacz mp3 Creative Muvo TX FM 128 MB. Gdzy podłącz go do komputera w prawym dolnym rogu pojawia się chmurka
:arrow: Urządzenie USB HI–SPEED podłączono do koncentratora USB innego.
Urządzenie USB HI–SPEED jest podłączone do koncentratora USB innego typu.
Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu, kliknij ten komunikat.
Gdy kliknę pojawia sie okno a w nim
:arrow: Masowe urządzenie magazynujące USB to urządzenie USB HI–SPEED, które bedzie działało z ograniczoną szybkością po podłączeniu go to portu innego typu.
Na tym komputerze nie ma zainstalowanych kontrolerów hosta USB HI–SPEED.
Zalecenia:
Masowe urządzenie magazynujące USB będzie działać z ograniczoną szybkością. W celu uzyskania maksymalnej wydajności musisz zainstalować na tym komputerze kontroler hosta USB HI–SPEED.
Nie bardzo wiem z kąd mam to zkombinować na płycie nic nie ma.
Proszę o pomoc...
Mam pewien problem. Niedawno kupiłem odtwarzacz mp3 Creative Muvo TX FM 128 MB. Gdzy podłącz go do komputera w prawym dolnym rogu pojawia się chmurka
:arrow: Urządzenie USB HI–SPEED podłączono do koncentratora USB innego.
Urządzenie USB HI–SPEED jest podłączone do koncentratora USB innego typu.
Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu, kliknij ten komunikat.
Gdy kliknę pojawia sie okno a w nim
:arrow: Masowe urządzenie magazynujące USB to urządzenie USB HI–SPEED, które bedzie działało z ograniczoną szybkością po podłączeniu go to portu innego typu.
Na tym komputerze nie ma zainstalowanych kontrolerów hosta USB HI–SPEED.
Zalecenia:
Masowe urządzenie magazynujące USB będzie działać z ograniczoną szybkością. W celu uzyskania maksymalnej wydajności musisz zainstalować na tym komputerze kontroler hosta USB HI–SPEED.
Nie bardzo wiem z kąd mam to zkombinować na płycie nic nie ma.
Proszę o pomoc...
Odpowiedzi: 4
sprawdz czy Twoja plyta ma usb 2.0 jak tak to pewnie nie masz zainstalowanych sterowników do usb 2.0 Są one zintegrowane z sp (1 lub 2) wiec by je zainstalowac muszisz miec sp czy chcesz czy nie chcesz
przecierz to nie problem... ze bedzie przesylas 1,5 zamiast 40mb na sekubde :)
Rebe:Skoro na płycie USB 2.0 nie ma to albo musisz się z tym pogodzić, albo dokupić kontroler PCI z takimi portami.
Koszt od 30 pln.
Skoro na płycie USB 2.0 nie ma to albo musisz się z tym pogodzić, albo dokupić kontroler PCI z takimi portami.
Strona 1 / 1