odświeźanie ekranu
Hej ludziska. Moja kochana 17" leźy w serwisie juź sporo czasu, a międzyczasie skołowałem sobie zastępczą 14" Goldstara. Mam tu nie lada problem. Otóź ten monitor nie chce za diabła obsłuźyć rozdzielczości 800x600 bo od razu system daje zbyt duźą częstotliwość odświeźania. No i problemu by nie było gdyby nie fakt, źe znaczna większość gier ma domyślnie ustawione 800x600, i po uruchomieniu czegoś takiego widze tradycyjnie latający ekran i nijak się nieda zmienić na 640x480 lub 1024x768 :(. Maksymalny refresh to tylko 60Hz ale nie przeszkadza mi to. Jak mogę zablokować próbę wyświetlania rozdzielczości 800x600?
To jeden problem. Drugi mam z plikiem jlmhbw.dat który zajmuje 0 bajtów i ciągle mi wywala źe jest uszkodzony. Włączam chkdsk lub wywalam ręcznie plik ale za minutę znowu system sie pluje o niego :(.
To jeden problem. Drugi mam z plikiem jlmhbw.dat który zajmuje 0 bajtów i ciągle mi wywala źe jest uszkodzony. Włączam chkdsk lub wywalam ręcznie plik ale za minutę znowu system sie pluje o niego :(.
Odpowiedzi: 2
Ad.1 To nic nie daje. Uźyłem Nvidia Refresh i ustawiłem 800x600 60Hz i dalej to samo.
Ad.2 Przecieź widzę co pisze
PS O ten plik pluje sie twór o nazwie apprv32.exe który nota bene teź jest uszkodzony ale... on wogóle nie istnieje w systemie :/
Ad.2 Przecieź widzę co pisze
PS O ten plik pluje sie twór o nazwie apprv32.exe który nota bene teź jest uszkodzony ale... on wogóle nie istnieje w systemie :/
Opcje wyświetlanej rozdzielczości i odświeźania,ustawisz w sterownikach karty.
A co do drugiego pytania takie coś jak jlmhbw.dat,nie istnieje.
A co do drugiego pytania takie coś jak jlmhbw.dat,nie istnieje.
Strona 1 / 1