Odpowiednik Imaging w XP?
W win98 był taki programik "imaging" który słuźył mi w jednym jedynym celu skanowania kilku(dzieśięciu) dokumentów do jednego pliku. Czy coś przeoczyłem czy nie ma tego programiku w XP? Jest jakiś odpowiednik tego programu?
Zaleźy mi tylko na tej opcji– zaznaczam źe uźywam jej w "celach komercyjnych" ( uźywam tego zamiast faksu– wysyłam mailem zeskanowane dokumety) i nie bardzo interesują mnie drogie kombajny graficzne. Moźe znacie jakiś darmowy programik który by to robił? Chyba źe imaging gdzieś się schował?
Zaleźy mi tylko na tej opcji– zaznaczam źe uźywam jej w "celach komercyjnych" ( uźywam tego zamiast faksu– wysyłam mailem zeskanowane dokumety) i nie bardzo interesują mnie drogie kombajny graficzne. Moźe znacie jakiś darmowy programik który by to robił? Chyba źe imaging gdzieś się schował?
Odpowiedzi: 2
Rebe:a "podgląd obrazów i faksów" nie będzie dość ?
Hmm nie wiem czy dość jasno się wyraziłem. W imaging była opcja zapisu w formacie *.tif wielu stron dokumentu (wiele kartek w jednym pliku) moźna było do istniejącego dokumetu "doskanować" stronę. Pliczek waźył mało( nie zaleźy mi na jakości są to dokumenty tekstowe skanuje z roz 200dpi) i porządek na dysku był i informacje czytelne. Takie skanowanie (o ile ma się skaner z dobrym sterownikiem TWAIN) jest bardzo wygodne bo robi się to jednym kliknięciem poprostu – button "dodaj stronę " załatwi sprawę. Nie widze takowej opcji w proponowanym "podgląd obrazów i faksów".
a "podgląd obrazów i faksów" nie będzie dość ?
Strona 1 / 1