Odpowiednia karta graficzna
Witam ponownie
Chciałbym kupić sobie nową kartę graficzną i proszę o drobną radę co do jej zakupu.
Moja obecna karta to Ati Radeon 9550 128/128 Sapphire.
Karty potrzebuję na AGPw granicach do 400zł.
Dzięki z góry za pomoc.
Chciałbym widzieć jakąś różnicę.
Odpowiedzi: 1
Hej do 400 zl to tak z Ati najlepsze co mozesz kupic to Radeon X1600 pro a z nVidii to GeForce 6600. Wybor nalezy do ciebie ja osobiscie sklanial bym sie do Radeona X1600pro (kosztuje dokladnie 405 zl)
Strona 1 / 1
<p>Hej a mogę prosić o linka?</p><p>I z jakiej firmy Sapphire His Powercolor czy może Palit </p>
<p>http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26076 prosze oto link a karta jest ASUSA!!</p><p>o wielkie sorry ale ta karta jest na pci-e. Ale wlasnie na tej stronie jest taduzo modeli tej wlasnie karty </p>
<p>Pod AGP!!</p><p>To będzie dobry model?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27569<br /><br />znaczy się lepszy od GeForce 6600?<br /> </p>
Radeon X1300 niestety nic ciekawego soba nie reprezentuje zdecydowanie odradzam to juz lepszy GeForce 6600. Popatrz jeszcze na allegro a napewno znajdziesz jakiegos X1600 ponizej 400<br />
<p>Czy są one porównywalne??<br /></p>
Okazuje się, że obie karty mają sporo ciekawych cech przemawiających za ich zakupem i ostateczna decyzja wcale nie jest prosta. X1600 ma nowocześniejszy silnik graficzny - 12 PS i 5 VS, jest wydajniejszy w renderingu z HDR, ale GF6600 ma zrównoważoną wydajność - dobre osiągi w starszych grach i dużo wyższe w grach z dynamicznymi cieniami typu Quake4 i Doom3 (UltraShadow). Radeon niby wykonany jest w technologii 90 nm, ale chip nVidii ma dwustopniowe taktowanie, dzięki czemu w trybie 2D też nie wydziela dużo ciepła. Radeon ma lepszą wydajność geometryczną za sprawą 5 jednostek Vertex, z kolei 8-potoków ROP w GeForce zapewni mu wyższą wydajność w niektórych grach. Takze można powiedzieć że są one porównywalne<br />
<p>Jednak obstanę przy tym:<br />Radeon X1300 HiS IceQ Turbo 256MB DDR2 TV&DVI Box (AGP x8)</p>Dobry zakup??<br />
Sorry ale to nie jest dobry zakup po pierwsze jest to jedna z najslabszych kart ATi (w chwili obecnej) po drugie nie poczujesz jakiejs wielkiej zmiany kupujac ta karte juz szybsza karta okazuje sie (jesli patrzez przez pryzmat wynikow w 3dmarku np. 2003) starusienki Radeon 9800pro :wow:<br />
<p>Cześć dzisiaj kupiłem jednak tego GeForca 6600.</p><p>Chciałem się zapytać jak zrobić żeby on działał na AGP 8X czy on już na nim działa?</p><p>Dzięki z góry za pomoc.<br /><br /> </p>
Skoro go włożyłeś do gniazda AGP 8x to powinien już działać z tą prędkością.<br />
<p>Dzięki!</p><p>A czy w 3DMARK05 wynik 2429 to dobrze czy źle przy moim komputerze...??</p>