Odmowa dostępu
Mam problem. Nie moge wejsc do kompa z mojej grupy roboczej. Tymczasem Drugi komp korzysta bez problemu z moich zasobow. Komp ten normalnie widze ping tez dziala ale jak chce wejsc to mam komunikat "...Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać upranwienia dostępu. Odmowa dostepu." Kiedys wszystko bylo wporzo. Potem jakis czas bylo odwrotnie... Ostatnio na tamtym kompie byl format i od tego czasu on moze korzystac z moich udostepnionych zasobow a ja nie moge wejsc :((( Pomozcie!!
Odpowiedzi: 5
Kto Ci tak powiedzial ? Ustaw sobie automatyczne logowanie na swoje konto i problem z glowy. Nie pytaj tylko "w jaki sposob". Szukaj na forum o "control userpasswords2".siemanara:Nie no wlasnie nie chcialbym miec userow i hasel bo mi sie komp od restarta sam nie uruchomi tylko bedzie ekran do logowania
P.S. O tym w jaki sposob pozwolic innemu komputerowi/uzytkownikowi na korzystanie ze swoich zasobow (bez hasel uzytkownikow) rowniez pisano tutaj nie jeden raz. Wszystko lezy w archiwum.
Nie no wlasnie nie chcialbym miec userow i hasel bo mi sie komp od restarta sam nie uruchomi tylko bedzie ekran do logowania ;) nie da sie inaczej..?? kiedy tak mialem i bylo okej... :(
siemanara:przejrzalem i nic z tam zamieszczonych rzeczy nie pomaga, oba komputery laduja sie bez okienka logowania i jest tylko jedno administratorskie konto uzytkownika
To moźe załoźyć konta userów i hasłami zabezpieczyć wystarczy.
Zresztą EL NINO tak tam radzi. Widać nie doczytałeś.
przejrzalem i nic z tam zamieszczonych rzeczy nie pomaga, oba komputery laduja sie bez okienka logowania i jest tylko jedno administratorskie konto uzytkownika
to mozesz przeczytaj temat przyklejony w tym dziale dot. laczenia komputerow i udostepniania zasobow
Strona 1 / 1