Odmowa dostępu
Po formacie gdy chcę otworzyć jakiś plik multimedialny zapisany na dysku (film, zdjęcia), wyskakuje taki obrazek http://www.gry–online.pl/s043.asp?ID=5009750&N=1 . Mam uprawnienia administratora. Co z tym zrobić?
Próbowałem instalować scesp4i.exe, ale to nic nie daje.
Próbowałem instalować scesp4i.exe, ale to nic nie daje.
Odpowiedzi: 18
Zmieniam właściciela i nic to nie daje, dalej ten komunikat.
Najpierw sprawdź potem pisz, w Home nie musisz tej opcji zaznaczać, po uruchomieniu systemu w awaryjnym z obsługa sieci zakładka pojawia się automatycznie.
Wybacz, ale GG słuźy mi tylko do rozmów ze znajomymi.
Wybacz, ale GG słuźy mi tylko do rozmów ze znajomymi.
To Cie nie powinno interesowac. Dotyczy XP Pro.Gentz:W przyklejonym topicu jest napisane, aby odznaczyć jakąś opcję w Mój komp.––> narzędzia––> opcje folderów––> widok. Ale u mnie tej opcji nie ma.
Bobi, wybacz, ale nie bardzo rozumiem. W przyklejonym topicu jest napisane, aby odznaczyć jakąś opcję w Mój komp.––> narzędzia––> opcje folderów––> widok. Ale u mnie tej opcji nie ma. I w tym tkwi cały sęk – skąd ją wziąć?
Mógłbyś do mnie na GG napisać? Chyba łatwiej byłoby to wytłumaczyć.
Mógłbyś do mnie na GG napisać? Chyba łatwiej byłoby to wytłumaczyć.
Po kolei więc, tryb awaryjny w obsługą sieci, jesteś w zakładce z uprawnieniami, masz grupy i na dole checkboxy w uprawnieniami. W grupie dodajesz własne konto/grupe i sprawdzasz nazwę (powinno skorygować), teraz przy podświetlonym swoim koncie zaznaczasz w uprawnienaich wszystko na zezwalaj. Inna moźliwosć to kliknięcie w zaawansowane, zakładka własciciel, podwtietlasz konto i zaznaczasz "zmień włąściciela..." teraz tylko OK/Zastosuj i gotowe.
Prościej się tego wytłumaczyć nie da.
Prościej się tego wytłumaczyć nie da.
W przyklejonym jest źeby wejść w opcje folderów itd. i odznaczyć opcję, której nie mam.
Musisz sobie do nich przyznać odpowiednie (pełne) uprawnienia. W przyklejonym przeciez masz to opisane.
OK, we Właściowściach folderu juź mam zakładkę Zabezpieczenia, tylko co ja mam teraz zrobić, źeby te pliki normalnie móc otwierać?
1. Tryb awaryjny z obsluga sieci.
2. Zakladka Zabezpieczenia pojawia sie obok Udostepnianie (po kliku prawym myszki na folderze), ale wylacznie przy systemie plikow NTFS.
2. Zakladka Zabezpieczenia pojawia sie obok Udostepnianie (po kliku prawym myszki na folderze), ale wylacznie przy systemie plikow NTFS.
Z Home nie mam do czynienia, ale czy to czasem nie miał być jakiś araryjny z obsługą sieci wybrany ?
Jakby co to Bobi mnie poprawi.
Jakby co to Bobi mnie poprawi.
Uruchomiłem system w trybie awrayjnym, ale po wejściu w Moj komputer ––> narzędzia––> opcje folderów dalej nie ma zakładki 'zabezpieczenia' =/
Oczywiscie ze jednorazowo, gdyby jednak po restarcie znow sie w awaryjnym uruchomił (choć wątpie) to analogicznie, z listy wybierzesz tryb normalny.
Bobi––> i zawsze będę musiał uruchamiać system w ty trybie czy tylko jednorazowo?
Tryb awaryjny uruchomisz wciskając F8 zaraz przed momentem kiedy system się zacznie ładować i z listy wybierzesz tenźe tryb, dodatkowa zakładka powinna się pojawić we właściwosciach katalogu do któego zamierzasz przejąć uprawnienia.
Co do cacls to wystarczy, ze w uruchom wpiszesz cmd i w okienku wiersza poleceń cacls /?. Składnia na wyciągnięcie ręki.
Co do cacls to wystarczy, ze w uruchom wpiszesz cmd i w okienku wiersza poleceń cacls /?. Składnia na wyciągnięcie ręki.
Bobi––> Tak, XP HE.
cacls? tzn. utworzyć w notatniku plik cacls /t z rozszerzeniem .bat?
I jak uruchomić ten tryb awaryjny? Bo na kompach się jakoś specjalnie nie znam.
cacls? tzn. utworzyć w notatniku plik cacls /t z rozszerzeniem .bat?
I jak uruchomić ten tryb awaryjny? Bo na kompach się jakoś specjalnie nie znam.
Masz XP w wersji Home? Uruchom system w trybie awaryjnym, albo skorzystaj w cacls.
W Pro trzeba wyłaczyć proste udostępnainie źeby stosowna zakładka się pokazała, wiele razy było o tym pisane.
W Pro trzeba wyłaczyć proste udostępnainie źeby stosowna zakładka się pokazała, wiele razy było o tym pisane.
Jasne, byłoby wszystko OK, ale ja nie mam tej opcji!
FAQ w tym dziale przyklejony – część przejmowaniu uprawnień poświęcona.
Strona 1 / 1