odinstalowanie windowsa xp

mam windowsa xp , 2 partycje,chciałbym go usuąć, aby cały dysk był czysty, i nnastępnie wgrać 98 i xp.
moje pytanie brzmi: jak usunąć win xp?, kiedy próbuje format c: dostaje odpowiedź
–czy kontynuować formatowanie?
–naduszam T
–Nie moźna uruchomić formatowania, poniewaź wolumin jest uźywany przez inny
proces. Być moźe formatowanie zostanie uruchomione po uprzedniej dezinstalacji
woluminu. WSZYSTKIE OTWARTE DOJŚCIA DO TEGO WOLUMINU PRZESTANĄ BYĆ PRAWIDŁOWE.
Czy chcesz wymusić dezinstalację tego woluminu? (t/n)
–znów naduszam t
– i dostje odpowiedź:nie moźna zablokować dysku. wolumin jest nadal uźywany.
C:>
co robić:chcę wyczyścić dysk

Odpowiedzi: 4

aligator:
big11 w ciągu kilku dni jeden z uźytkowników opracuje artykulik na ten temat i zostanie on przyklejony na forum.

Czy moge prosic o poinformowanie mnie mailem o tym artykuliku, bo boje sie, zeby mi gdzie nie umknal ... :?: :P
t123
Dodano
28.06.2003 01:53:19
aligator:
big11 w ciągu kilku dni jeden z uźytkowników opracuje artykulik na ten temat i zostanie on przyklejony na forum.

Czy moge prosic o poinformowanie mnie mailem o tym artykuliku, bo boje sie, zeby mi gdzie nie umknal ... :?: :P
t123
Dodano
28.06.2003 01:53:19
big11 dla Twojej inforamacji w ciągu kilku dni jeden z uźytkowników opracuje artykulik na ten temat i zostanie on przyklejony na forum. a jeźeli jesteś mało cierpliwy to tak jak napisał EL NINO temat wielokrotnie wałkowany na forum, uźyj opcji "szukaj"... :wink:
aligator
Dodano
22.06.2003 16:35:03
Zaprawde wiele razy pisane tutaj bylo jak formatowac XP.
Jak chcesz formatowac dysk na ktorym jest system, skoro to wlasnie spod niego wklepujesz ta komende. System nie popelni samobojstwa :wink: . Albo z dyskietki awaryjnej w98, albo z plyty instalacyjnej XP.
EL NINO
Dodano
22.06.2003 16:21:54
big11
Dodano:
22.06.2003 16:15:04
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1