Odinstalowanie jednego z xp

Mam zainstalowane 2 xp, kazdy na oddzielnej partycji, jak odinstalowac jeden z nich ?

Odpowiedzi: 6

Zawsze byłem słaby z matematyki i jak "cyferki" widze to mi się nie chce szukać przyczyn , chyba źe mnie samego to spotyka :wink:
W takich sytuacjach zawsze polecam pobranie narzędzi producenta i sprawdzenie nimi – w wypadku Seagate to seatools się zwie i jest dostepne na ich stronie.
Moźesz ew. spróbować odpalić konsolę z płyty i zobaczyć czy chkdsk go zobaczy, a jeźeli tak to co "powie" po skanowaniu.
Rebe
Dodano
13.06.2004 20:43:01
ok wiec biore sie do dziela, aha Rebe tak przy okazji jak juz sledzisz moj temat mam inne pytanie , win xp nie widzi mi dysku , chcialem go sformatowac i wyskakuje mi ze jest jakis blad # 121, tak samo sie dzieje w Partition Megic, wiesz moze o co chodzi??
Robton
Dodano
13.06.2004 20:39:18
ok wiec biore sie do dziela, aha Rebe tak przy okazji jak juz sledzisz moj temat mam inne pytanie , win xp nie widzi mi dysku , chcialem go sformatowac i wyskakuje mi ze jest jakis blad # 121, tak samo sie dzieje w Partition Megic, wiesz moze o co chodzi??
Robton
Dodano
13.06.2004 20:39:18
Mozesz najpierw boot.ini zedytować i dokonać zmian – to bez znaczenia.

Tyle, źe w tym wypadku nie będziesz widział w menu obu, mimo, źe fizycznie jeszcze będą istnieć.
Rebe
Dodano
13.06.2004 20:36:33
ok panowie pomalutku, czyli zwykle usuniecie pozniej edycja boot.ini tak?????
Robton
Dodano
13.06.2004 20:35:15
Odinstalować to się nie da – usuń jeden z nich, a potem tylko wyedytuj boot.ini i usuń zbędny wpis z menu.
Nawet jeźeli się pomylisz to potem z konsoli moźesz ten bład naprawić poprzez bootcfg bodaj.

Update – zostawię swój post z uwagi na treść drugiego zdania, bo pierwsze powtarza tylko to co damipl napisał.
Rebe
Dodano
13.06.2004 20:32:30
Robton
Dodano:
13.06.2004 20:30:14
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1