Odczytywanie używanego pliku.

Witam, Mam następujący problem: Staram się odczytać zawartość pliku (logi z gry) lecz nie mogę go otworzyć gdyż plik jest używany przez grę (gra na bieżąco dopisuje logi) i otrzymuje komunikat w stylu "Nie można otworzyć pliku. Plik używany przez inny program" (oczywiście trochę kłamię bo nie jest dokładnie tak napisane ale sens zdania zachowałem). Jest to plik tekstowy i trochę to wkurzające że nie można go odczytać podczas pracy gry (serwer). Z tego też powodu serwer stał na linuxie (bo tu nie było problemu) ale jestem zmuszony powrócić z serwerem na Windows XP i tam hostować ten serwer gry. I moje pytanie jest następujące czy da się przestawić "coś" w rejestrze żeby można było otworzyć owy plik tekstowy z logami przez 2różne aplikacje tak jak to ma miejsce pod linuxem?

Odpowiedzi: 3

Wgraj mały programik Unlocker i on Ci odblokuje ten plik. http://www.dobreprogramy.pl/Unlocker,Program,Windows,12240.html
Ucho
Dodano
19.04.2010 22:09:16
I w tym problem, że nie jest to takie proste. Przy próbie otworzenia pliku pojawia się komunikat: "Proces nie może uzyskać dostępu do pliku ponieważ jest on używany przez inny proces". Skopiowanie pliku (bo sądzę, że to miałeś na myśli) też nic nie daje: "Nie można skopiować [nazwa] Plik jest używany przez inna osobę lub program."
iceholex
Dodano
19.04.2010 18:01:28
Duplikuj go i przeglądaj kopie.
XanTyp
Dodano
29.03.2010 21:20:51
iceholex
Dodano:
29.03.2010 18:20:53
Komentarzy:
3