ODC 5.31 = zuzycie procka 100%

Witam, mam taki problem przy uruchamianiu ODC uźycie procka wzrasta do 100%, komp cały się zmula i albo musze się uzbroić w cierliwość i poczekac parę minut aź sie "przetka" albo restart, w czasie działania programu tez się tak zdarza źe zuźycie procka wzrasta do 100% i wtedny znowu totalna zmułka systemu.
Czy jest jakaś moźliwość ograniczenia wykorzystania procka przez taki program? I czy to normalne by zuźywał 100% ?

Dla jasności dodam: system xp prof + sp2, procek amd athlon 2 GB, ram 1GB, łącze teź ma spora przepustowość – 2,5 mb, z reszta sprawdzałam wykorzystanie sieci w takich momentach i jest niewielkie.

pozdrawiam
Asia

Odpowiedzi: 3

spiderko:
Proces czy program tyle poźera ?

To proces tyle poźera.

cybull:

a nie sciągnołeś ostatnio jakiegos filmu albo mp3 ktore by sie nie chciało odtwazać. Takie zachowanie się programu jest ja złapiesz faka od kogos. A coraz więcej tego jest.

Nie, przynajmniej nie przypominam sobie, jedyną niedziałającą rzeczą to był dźwięk w filmie, jednak okazało się źe tylko dlatego nie działa, bo dźwięk był w formacie AC3, a ja nie miałam zainstalowanych filtrów do tego.

Poza tym dość często sprawdzam procesy w systemie hijackiem i silent runners i nic mi się nie rzuciło w oczy co mogłoby wzbudzić mój niepokój.
Encorie
Dodano
27.09.2005 20:15:26
a nie sciągnołeś ostatnio jakiegos filmu albo mp3 ktore by sie nie chciało odtwazać. Takie zachowanie się programu jest ja złapiesz faka od kogos. A coraz więcej tego jest.
cybull
Dodano
27.09.2005 18:51:14
Proces czy program tyle poźera ? Ja mam StrongDC i tylko pare sekund jest do 97% zuźycia.
spiderko
Dodano
27.09.2005 17:48:52
Encorie
Dodano:
27.09.2005 13:58:45
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1