od czego mam zaczać formatowanie Xp??

prosze mi podac od czego mam zaczac jak chce formatowac Xp mam wlozyc dyskietke startowa czy cus?? ja sie na tym nie znam prosze o pomoc :)[/img]

Odpowiedzi: 9

Masz Prawie stuprocentową rację, ale ja wychodzę z załoźenie (po przeczytaniu prośby) iź user/ka nie ma kompletnego pojęcia o formatach i itp. Zatem pojęcia Fat/ntfs, Dysk startowy98 są jej/jemu obce (choc wspomina coś o dyskietce startowej ––>od czego mam zaczac jak chce formatowac Xp mam wlozyc dyskietke startowa czy cus?? )
Osobiście (czas jakiś temu) czytając nasze wypowiedzi za cholere pewnie bym niewiedzial jak sformatowac i zainstalowac systema i szukalbym gdzieś indziej pomocy.
I mysle źe dalsze nasze wywody na ten temat nie mają sensu zwłaszcza źe to jest topic od czego mam zaczać formatowanie Xp??
Jeszcze raz z Całym Szacunkiem Pozdrawiam :wink:
tbrally
Dodano
16.06.2004 00:52:54
tbrally:
Mnie tez zabardzo sie niechce znowu opisywać sposobu dla mnie tak oczywistego, dlatego poprostu podaje link do jednego z licznych postów http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13904&highlight=

Wybacz, ale co dla Ciebie oczywistym jest, dla mnie niestety nie.
Czy user/rka/ m_natalia podała gdzieś źe jest w posiadaniu płyty o nazwie "system operacyjny XP" ?
Cóś o dyskietce wspomina, ale tak jakoś .... niepewnie.
Wogóle nic nie podała oprócz chęci zrobienia formatowania.
Wobec czego odpowiedzi podobne w swej treści, skąpe uzyskał/a/.
Tak więc, jak wpadłeś na to źe oną płytkę instalacyjną ma? – nie pojmuję.
Jeśli nie ma to twe rady w ..buty moźna sobie włozyć , za przeproszeniem i bez obrazy :) .
Seeker
Dodano
15.06.2004 13:21:55
m_natalia:
ja sie na tym nie znam prosze o pomoc :)[/img]

No cóź Chłopaki ali z Waszych wypowiedzi nie zawiele wynika (z całum szacunkiem :wink: ) W takich przypadkach cza niekiedy za rączkę pociągnąć. Wiem źe niezawsze sie ma na to ochote ale......., lub sie nieodzywać. Mnie tez zabardzo sie niechce znowu opisywać sposobu dla mnie tak oczywistego, dlatego poprostu podaje link do jednego z licznych postów http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13904&highlight=
Jeszcze raz z Całym Szacunkiem :wink: :wink: :wink:
A co fakt to fakt – uźyj wyszukiwarki i wklep np formatowanie
tbrally
Dodano
15.06.2004 01:02:43
Dokładnie o to mi chodziło Seeker :)
Gagman
Dodano
14.06.2004 18:06:06
gusioo:
Gagman:
To oczywiście pod warunkiem, źe po formacie chcesz xp–ka stawiać, bo jeśli nie, to (w zaleźności od fat/ntfs) moźna to zrobić inaczej.

Teź nie kiniecznie, bo jak skończy formatować i zacznie kopiować pliki moźna go "zresetować" :wink:

Gusioo IMO, Gagmanowi – tak myślę – chodzi o to źe inaczej to moźe być tak źe , jeśli masz dyskietkę z Win98 np i na niej plik z formatem i na dysku jest FAT to moźesz to zrobić za jej pomocą.
Jeśli NTFS to teź za jej pomocą, ale tylko zdjęcie partycji i ew. załoźanie , ale teź na FAT
Seeker
Dodano
13.06.2004 12:24:54
Gagman:
To oczywiście pod warunkiem, źe po formacie chcesz xp–ka stawiać, bo jeśli nie, to (w zaleźności od fat/ntfs) moźna to zrobić inaczej.

Teź nie kiniecznie, bo jak skończy formatować i zacznie kopiować pliki moźna go "zresetować" :wink:
Anonymous
Dodano
13.06.2004 11:15:42
Gagman
Dodano
12.06.2004 21:57:28
Naleźy włoźyć CD z XP do napędu, uruchomić (ponownie) komputer, przy wyborze partycji (taka tabelka) zaznaczyć odpowiednią partycje i nacisnać F i potem czytać co instalator nam proponuje ;)
Anonymous
Dodano
12.06.2004 19:02:09
Szczerze powiedziawszy wystarczy przeszukać archiwum forum... Nic więcej... :wink:
Pawek
Dodano
12.06.2004 18:46:24
m_natalia
Dodano:
12.06.2004 18:14:10
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1