oczyszcznie dysku w win xp pro.
hello all.mam problem z cleanmgr w win xp pro.podczas oczyszczania dysku c nie zostaje oczyszczany bufor plików WebClient/Publisher Temporary Files cały czas wisi mi 592 kb,jak sie tego pozbyć.thx za zainteresowanie sie postem i pse o re.
Odpowiedzi: 14
THX Szymon za Re, bedzie na przyszłość.
Problem dawno rozwiązany w moim przypadku :wink:
Problem dawno rozwiązany w moim przypadku :wink:
z rocznym delayem, ale dopiero teraz sie z tym spotkalem. rozwiazanie jest nastepujace:
1. start>>uruchom>>regedit
2. przejdz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMICROSOFTWINDOWSCURRENT
VERSIONEXPLORERVOLUME CACHES
3. wybierz "compress old files" (mozesz go wyeksportowac dla bezpieczenstwa) i usun go.
4. restart kompa
1. start>>uruchom>>regedit
2. przejdz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMICROSOFTWINDOWSCURRENT
VERSIONEXPLORERVOLUME CACHES
3. wybierz "compress old files" (mozesz go wyeksportowac dla bezpieczenstwa) i usun go.
4. restart kompa
Dla ulatwienia zalaczam zrzut:
Sorry koledzy ale info jest off topic. :(
Norton Protected Files, to takie coś co systemowy kosz obejmuje ochroną. Jeśli tej opcji nie włączysz, nie ma mowy o opróźnieniu tych plików. Tak więc, źeby zrobić "Empty Norton Protected Files" trzebaby wcześniej mieć te "Norton Protected Files"...
:twisted: :twisted: :twisted: Fast & Save Cleanup to teź jest dobre narzędzie :twisted: :twisted: :twisted:
:arrow: P.S. ten post wyźej jest mój (tylko kur** sie nie zalogowałem (–do wszystkich zainteresowanych)!!!
:arrow: P.S. ten post wyźej jest mój (tylko kur** sie nie zalogowałem (–do wszystkich zainteresowanych)!!!
Gagman:1) nie Norton Antyvirus, tylko Norton SystemWorks
2) nie Norton Protected Files, tylko Fast & Save Cleanup
Pozdrawiam
:twisted: :twisted: :twisted: Oj nie, nie. Zgodze się źe w Norton System Works to jest ale ja mam Nortona Antivirus 2003(nie system works)i teź to mam!
No w Nortonie 2003 (i w system works) było i jest (i działa w 100%) Empty Norton Protected Files !!!
1) nie Norton Antyvirus, tylko Norton SystemWorks
Pozdrawiam
Pozdrawiam
:twisted: :twisted: :twisted: Norton AntiVirus 2003 ma taką funkcje jak : Empty Norton Protected Files– usuwa on tymczasow pliki, odinstalowanych programów i wiele innych bezuźytecznych plików–jest to o wiele lepsze narzędzie niz to podstawowe w win xp! Moźna dzięki tem odzyskać nawet do 300 miejsca na systemie!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Troche tych wyswietlen było moze ktos ma jakies pomysły co z tym poczac,zaznaczm ze reinstalacja os nic nie pomogla,czyszczenie w IE tez,dziwna sprawa,czy naprawde nikt sie z tym problemem nie spotkal,bede wdzieczny za jakakolwiek rade,thx.
Hmm,moze inaczej to ujme,kozystam z roznego softu do czyszczenia dysku i nie mam potencjalnych smieci,pozatym czyszcze osa regolarnie ale od jakiegos czasu w systemowym oczyszczaniu dysku "wisi" mi WebClient/Publisher i wartosc ktora z czasem sie powieksza.Podam przykład mialem 800kb i po czyszczeniu 592kb pare dni puzniej mam 800kb i po czyszczeniu 712kb,czyli bufor sie zapelnia i nie oczyszcza toetycznie do wartosci nominalniej dla IE6 tj.32Kb,inny soft do czyszczenia np.Norton System Works 2003 Pro i DiskClean(AFSoft) czysci mi wszysko ładnie pieknie zadnych smieci wszedzie czysciutko,pozatym w IE6 zadnych smieci(cooki,web offline i histori),a cleanmenager to jest i zyje wlasnym zyciem :)
Wylkuczam wiry jest czysto.
Hmm,moze inaczej to ujme,kozystam z roznego softu do czyszczenia dysku i nie mam potencjalnych smieci,pozatym czyszcze osa regolarnie ale od jakiegos czasu w systemowym oczyszczaniu dysku "wisi" mi WebClient/Publisher i wartosc ktora z czasem sie powieksza.Podam przykład mialem 800kb i po czyszczeniu 592kb pare dni puzniej mam 800kb i po czyszczeniu 712kb,czyli bufor sie zapelnia i nie oczyszcza toetycznie do wartosci nominalniej dla IE6 tj.32Kb,inny soft do czyszczenia np.Norton System Works 2003 Pro i DiskClean(AFSoft) czysci mi wszysko ładnie pieknie zadnych smieci wszedzie czysciutko,pozatym w IE6 zadnych smieci(cooki,web offline i histori),a cleanmenager to jest i zyje wlasnym zyciem :)
Ja bym poczyscił recznie IE w zakładce "Narzendzia" masz "opcje Internetowe" . Masz tam taki dział "Tymczasowe pliki internetowe" i wybierasz guyzik "Usuń pliki" i po sprawie moźez zaznaczyc jeszcze opcje "usuń cała zawartosc offlain" .
Ja bym poczyscił recznie IE w zakładce "Narzendzia" masz "opcje Internetowe" . Masz tam taki dział "Tymczasowe pliki internetowe" i wybierasz guyzik "Usuń pliki" i po sprawie moźez zaznaczyc jeszcze opcje "usuń cała zawartosc offlain" .
Strona 1 / 1