ochrona plikow systemu
Jak wylaczyc ochrone plikow w xp...Komunikat wciaz sie pojawia mimo zastosowania tego...:
Jak wyłączyć ochronę plików systemowych w Windows XP?
W rejestrze, w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon odnajdujemy wartość SFCDisable. Moźe ona przyjmować kilka wartości:
0 – ochrona plików włączona
1 – ochrona wyłączona, ale system monituje przy starcie o włączenie
2 – wyłączona do czasu restartu systemu
4 – włączona, ale przy usunięciu lub zmianie chronionego pliku nie wyskakuje okienko
FFFFFF9D – ochrona plików wyłączona całkowicie
Ochrona plików systemowych jest teź nieaktywna podczas pracy w trybie awaryjnym.
Ma kto jakis inne pomysly??Dlaczego wyskauje mi to caly czas, nawet po reinstalce systemu??
Jak wyłączyć ochronę plików systemowych w Windows XP?
W rejestrze, w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon odnajdujemy wartość SFCDisable. Moźe ona przyjmować kilka wartości:
0 – ochrona plików włączona
1 – ochrona wyłączona, ale system monituje przy starcie o włączenie
2 – wyłączona do czasu restartu systemu
4 – włączona, ale przy usunięciu lub zmianie chronionego pliku nie wyskakuje okienko
FFFFFF9D – ochrona plików wyłączona całkowicie
Ochrona plików systemowych jest teź nieaktywna podczas pracy w trybie awaryjnym.
Ma kto jakis inne pomysly??Dlaczego wyskauje mi to caly czas, nawet po reinstalce systemu??
Odpowiedzi: 2
Zawsze moźesz spróbować wyłaczyć ochronę plików systemowych jakimś tweakerem. Choć skoro sama zmiana rejestru nie pomaga, to cięźko jest mi przewidzieć, czy to pomoźe... :?
Próbowałeś w samej konsoli SFC :?:
Strona 1 / 1