Obszar (margines) druku

Witam, mam taki malutki problemik. Gdzie moge zmienić obszar drukowania? Mam drukarke LaserJet 1100. Domyslam się źe przy formacie A4 moze się nie dać, ale ja chce wydrukować kartkę wielkości koperty i niestety druk musi się zacząć 3 mm od krawędzi. Próbuje w Corelu i nic. Zwiększyć format kartki w COrelu nic nie da bo drukuje nie w tym miejscu co trzeba. HELP!!! :?

Odpowiedzi: 4

Co prawda sterowniki niektorych drukarek dopuszczaja druk "bez marginesu", ale to pic na wode. Zawsze od brzegu kartki zostaje powiedzmy te 3–5mm niezadrukowanej powierzchni.

ave, jesli chodzi o wydruk na tej wielkosci kartce, zawsze mozesz wydrukowac toto na kartce A4 i obciac do potrzebnych rozmiarow. Dla ulatwienia ciecia mozesz przeciez wydrukowac to w tabeli o potrzebnym rozmiarze.
EL NINO
Dodano
19.04.2005 23:32:15
Nonsens ... pewnych parametrów technicznych nie da się zmienić!
piotr1958
Dodano
19.04.2005 20:47:01
hmmm jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to powinno sie to zrobić w programie którym robisz to co chces zwydrukować ja tak robie w "WORD"

przeglądając opcje drukarki tam jest we właściwościach co chcesz drukować Naciśnij ctrl+P i wejdz we wlasciwosci i tam masz FORMAT buttona :) nacisnij i zmieniaj :)
WaGonik
Dodano
19.04.2005 11:53:45
Jeśli juź to musisz to zrobić w opcjach sterownika drukarki,choć podejrzewam źe będzie problem,zobacz na opcje format papieru i tu spróbuj pokombinować.

Poczytaj.

http://druknet.pl/forum/?tid=14
JNJN
Dodano
19.04.2005 11:38:51
ave
Dodano:
19.04.2005 00:47:36
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1