Obsługa wejścia audio (jack) ??

Witam.

Mam takie pytanie do znawców tematu.
Mianowicie chodzi mi o to czy istnieje moźliwość podłączenia do wejścia audio (line in) jakiegoś odtwarzacza CD, TV lub czegoś podobnego ? Jeźeli tak to potrzebowałbym jakiś podpowiedzi lub programu które obsługują takie podłączenie.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Odpowiedzi: 4

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Jak znajdę chwilke czasu to napewno wszystko sprawdzę.
Pozdrawiam.
MIKOK
Dodano
20.06.2004 20:23:21
Do zapisu polecam Cool Edit Pro, mozesz ustawic wiele opcji takze format pliku zapisywanego a takze wiele opcji dodatkowych zmieniajacych dzwiek, na zyczenie.

Pamietaj ze line in to wejscie ktore wymaga odpowiednio wysokiego sygnalu wejsciowego, czyli wlasnie tuner, tape itp nie mikrofon, ktory bedzie bardzo slabo slychac.
Pozdrawiam.
extrim
Dodano
20.06.2004 02:08:22
Do takiego podłączenia w zasadzie wystarczy sam Windows. Gdy podłączysz cokolwiek pod line–in, puścisz sygnał od urządzenia (np. naciszniesz play jeśli będzie to walk–man) ustwisz suwakiem głośność i ewentualnie odchaczysz wyciszenie to powinieneś słyszeć dźwięk w głośnikach. Nic więcej nie trzeba. Jeśli będziesz chciał ten sygnał zapisać do pliku to musisz uźyć jakiegoś rejestratora dźwięku (np. na próbę wystarczy systemowy rejestrator dźwięku, który rejestruje dźwięk o długości maxymalnej 60 sekund). Jeśli chciałbyś uźywać jakiegoś innego programu (na 100% będziesz wolał inny :D ) to poszukaj na cd ze sterownikami od karty dźwiękowej (jeśli taki posiadasz) lub ściągnij sobie z internetu. Pamiętaj takźe źe proste rejestratory dźwięku domyślnie zapisują dźwięk jako *wav i te pliki zajmują duźo miejsca, warto w takim przypadku poczytać o kompresji i kodekach dźwięku.
Cappadonna
Dodano
20.06.2004 00:30:24
ja podlaczalem tuner radiowy, ale najpierw szedl przez wzmaczniacz, a dopiero potem do kompa. Rejestrowalem to jakims softem firmy Quartz, ,zwykly rejestrtator dzwieku
gieras
Dodano
19.06.2004 23:31:16
MIKOK
Dodano:
19.06.2004 23:17:12
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1