obrobka avi
Mam kilka pytan (problemow)
1 Jak zrobic w latwy sosob napisy na koniec filmu i na poczatku np nazwa filmu i nakoncu kto bral w nim udzial. I zeby zajmowalo jaknajmniej.
2 Jak lacze kilka scenek zesoba to jak zrobic zeby bylo przejscie z jednej do drugiej tak ze jedna zanka a droga sie pojawia?.
3. Jak zrobic miedzy scenkami np ktore przedstawiaja dana oaosbe napis zeby sie roszal.
1 Jak zrobic w latwy sosob napisy na koniec filmu i na poczatku np nazwa filmu i nakoncu kto bral w nim udzial. I zeby zajmowalo jaknajmniej.
2 Jak lacze kilka scenek zesoba to jak zrobic zeby bylo przejscie z jednej do drugiej tak ze jedna zanka a droga sie pojawia?.
3. Jak zrobic miedzy scenkami np ktore przedstawiaja dana oaosbe napis zeby sie roszal.
Odpowiedzi: 14
Owszem zgadzam sie ze Movie Maker nie ma duzych mozliwości. :idea: Ale na poczatek jest w sam raz. :) Ja osobiscie uzywam Ulead Video Studio 7 i Cyberlink Power Director. Te programy sa barziej zaawansowane, ale troiszke trudnmiejsze w obsłudze. Pozatym trzeba za nie płacic. :cry:
To prawda Movie Makerem 2.0 nie zrobisz wszyskich rzeczy o ktorych pisal Marlo
po drugie ten program zapisuje w beznadziejnych jakosciach, nawet po wybraniu najlepszej jakosci caly projekt jest kilkakrotnie gorszej jakosci od oryginalu...
pozdrawiam
po drugie ten program zapisuje w beznadziejnych jakosciach, nawet po wybraniu najlepszej jakosci caly projekt jest kilkakrotnie gorszej jakosci od oryginalu...
pozdrawiam
O ile sie nie myle to w Windows Movie Maker nie ma tych opcji o których pisał Marlo :idea: Bo mam ten programik i powiem szczerze źe jest beznadziejny...
Mario, to o czym mowisz najlatwiej zrobisz w Windows Movie Maker 2.0. :idea: W dodatku po polsku. Ulead Video Studio jest bardzo rozbudowany. A do takich rzeczy mniejszych łatwiej uzyc Movie Makera 2.0. :idea: Darmowy i do sciagniecia na witrynie Microsoftu. :)
Ojjj mistrzu, ja to juz nie pamietam, tam sa rozne sposoby wyswietlania textu – najazd z lewej, z gory z dolu itp. to chyba wszystko tam jest ale w tej chwili nie pamietam jak bo nie mam tego programu juz :(
powoli spokojnie sprawdz kazda opcje :)
lub..
poczekajmy na odpowiedz kogos kto go teraz uzywa tego programu i wytlumaczy krok po kroku ;)
POZDRAWIAM
powoli spokojnie sprawdz kazda opcje :)
lub..
poczekajmy na odpowiedz kogos kto go teraz uzywa tego programu i wytlumaczy krok po kroku ;)
POZDRAWIAM
ok znalazlem bylo w share :)
a czy kto moze mi wytlumaczy w skrocie jak zrobic napisy koncowe do filmu w tym programie tz zeby szlo tak jak na koncu filmu autorzy aktorzy itp :P
thx za odp,
a czy kto moze mi wytlumaczy w skrocie jak zrobic napisy koncowe do filmu w tym programie tz zeby szlo tak jak na koncu filmu autorzy aktorzy itp :P
thx za odp,
Marlo:w file niema takiej opcjii :/
to do exprtowania chyba nie ma w file, musisz poszukac, naprawde to gdzies tak musi byc w menu...
Daj screena z opcjami bedzie latwiej..
Pozdrawiam
Przechwytywanie obrazu np. z kamery, magnetowidu itp.
w file niema takiej opcjii :/
a capture co to jest ?
a capture co to jest ?
Ja w tej chwili nie pamietam jak to sie zapisuje bo nie mam juz tego programu. Ale jak bierzesz Save albo Save As to zapisujesz dany projekt...
Musi byc gdzies taka opcja EXPORT lub coś podobnego i pamietam ze masz do wyboru AVI albo MPEG i bedziesz mogl exportowac caly projekt do AVI...
Pozdrawiam
Musi byc gdzies taka opcja EXPORT lub coś podobnego i pamietam ze masz do wyboru AVI albo MPEG i bedziesz mogl exportowac caly projekt do AVI...
Pozdrawiam
a wytlumaczy mi ktos jak zapisac skonczaona prace w avi ?? bo jak dam save albo save as to moge zapidsac tylko w pliku tego programy niemoge avi :/
http://www.idg.pl/ftp/pc_1154/Ulead.VideoStudio.7.0.html trial programu
dalbys linka do opisu tego programu ?:D
Wydaje mi sie ze wszystko to mozesz w bardzo łatwy sposob, zrobic programem Ulead VideoStudio 7.0
jest on bardzo prosty ale niestety nie darmowy :(
pozdrawiam
jest on bardzo prosty ale niestety nie darmowy :(
pozdrawiam
Strona 1 / 1