obraz
cze :) mam problem polega on na tym ze jak puszczam filmy z kompa i plyty to tlo fllmu ma wszystkie mozliwe kolory,postacie sie zlewaja ,jak moge to naprawic? pozdro Wiki :D
Odpowiedzi: 11
Witam serdecznie. Nie wiem jak u Was ale ja po zainstalowaniu i to źeby nie kłamać około 1,5 roku temu Nimo Codec Pack (Nimo50Bulid7) pod taka nazwą go ściągnąłem nie mam najmniejszych problemów z filmami. Ale po zainstalowaniu Nimo50Build8 nie chciał mi sie otworzyć źaden film. Teraz posiadam Nimo50Build9 i nie wiem czy jest sens go instalować mślę, źe zostanę przy dobrze sprawdzonej starszej wrsji. Pozdrawiam wszystkich.
no wlasnie. ja zawsze polecam instalacja ALLPlayer`a 2.1 i tam mozna aktualizowac wszystkie kodeki. (wypisuje ci jakich niemasz i je sciaga)Anazar:Zawsze działającym rozwiązaniem jest na "świerzym" systemie zainstalować AllPalyer Full http://www.toya.net.pl/~marbit/download/ALLPlayer_FULL.exe Ma on juź w sobie wszyskie potrzebne obecnie kodeki Trzeba je tylko uaktywnić. Wszystko jest po polsku.
Inna sprawa jeśli kodeki juź są uszkodzone to Nimo się wtedy przydaje.
The_judge:moźesz mi jeszcze krecik powiedzieć, czy miałeś do czynienia z problemami spowodowanymi przez kodeck–packi ? (bo piszesz "mogą") jeśli tak to co się stało (objawy) ?
Zainstalowałem AceMega codekpack i dźwięk w filmach zaczął trzeszczeć. Odinstalowałem go i system się "posypał". Musiałem przeinstalować windę.
Napisałem, źe "mogą" powodować problemy, bo jak widać na twoim przykładzie nie muszą.
The_judge:czy tylko tak usłyszałeś od kogoś, np od kolegi twojej siostry który ma ciocię mieszkającą z jego babcią, która ma koleźankę, która wyczytała źe w Bułgarii ktoś miał problem ?
Nigdy nie piszę o czymś o czym tylko słyszałem. Zawsze staram się to sprawdzić.
Zawsze działającym rozwiązaniem jest na "świerzym" systemie zainstalować AllPalyer Full http://www.toya.net.pl/~marbit/download/ALLPlayer_FULL.exe Ma on juź w sobie wszyskie potrzebne obecnie kodeki Trzeba je tylko uaktywnić. Wszystko jest po polsku.
K–Lite mi tworzył np. dziesięć ikonek w trayu (takich samych) albo wywalał błędy więdz go wywaliłem i odtąd nie instalowałem źadnych packów :wink:
Są ok.
Co do Nimo,niewiem co ludzie się do nich przyczepili.
Miałem je ok. roku i wszystko chodziło płynnie .
Niestety miały mały konflikt z Movie Makerem i zmieniłem Nimo na K–lite.
K–lite teź chodzi świetnie :D .
Co do Nimo,niewiem co ludzie się do nich przyczepili.
Miałem je ok. roku i wszystko chodziło płynnie .
Niestety miały mały konflikt z Movie Makerem i zmieniłem Nimo na K–lite.
K–lite teź chodzi świetnie :D .
krecik:The_judge:ja tam bym na Twoim miejscu zainstalował jakiś codec–pack np nimo, czy aceMegaCodecPack
To chyba najgorsze rozwiązanie. Te obydwa codecpacki mogą narobić sporo problemów. A AceMega to moźe nawet cały system zwalić.
Ja polecam instalowanie pojedynczych kodeków, a ostatecznie K–lite codecpack lub D–show codecpack.
słyszałem o tym. nawet kiedyś sobie tak pomyślałem, źe macie racje i wywaliłem te codec–packi (mimo źe wszystko było ok z kompem). potem instalowałem oddizelmnie kodeki (z odpowiednim ceremoniałem –> czyli w odopowiedniej kolejności, bo jak niektórzy w internecie przekonywali "kolejność to bardzo waźna rzecz") :lol: . Efektem tego było to źe bardzo duźo filmów mi nie działało.
dlatego teraz mam poinstalowane codec–packi (nawet nie wiem jakie – instalowałem jak leciało – jeden po drugim), komp mi pięknie działa, a i filmy wszystkie chodzą.
dlatego będę polecał codeck–packi, bo z mojego doświadczenia wynika źe są ok ! ;)
moźesz mi jeszcze krecik powiedzieć, czy miałeś do czynienia z problemami spowodowanymi przez kodeck–packi ? (bo piszesz "mogą") jeśli tak to co się stało (objawy) ?
czy tylko tak usłyszałeś od kogoś, np od kolegi twojej siostry który ma ciocię mieszkającą z jego babcią, która ma koleźankę, która wyczytała źe w Bułgarii ktoś miał problem ? :lol:
The_judge:ja tam bym na Twoim miejscu zainstalował jakiś codec–pack np nimo, czy aceMegaCodecPack
To chyba najgorsze rozwiązanie. Te obydwa codecpacki mogą narobić sporo problemów. A AceMega to moźe nawet cały system zwalić.
Ja polecam instalowanie pojedynczych kodeków, a ostatecznie K–lite codecpack lub D–show codecpack.
Dzieki za pomoc wszystko dziala :) narka
Nie nimo odradzam, zainstaluj sobie klcodec202 na tym wszystki filmy ci pojda nie ma bata
jak zwykle...
brakuje Ci odpowiednich kodeków. ja tam bym na Twoim miejscu zainstalował jakiś codec–pack np nimo, czy aceMegaCodecPack
brakuje Ci odpowiednich kodeków. ja tam bym na Twoim miejscu zainstalował jakiś codec–pack np nimo, czy aceMegaCodecPack
Strona 1 / 1