Obraz plyty,plik bin,nero
mam 1 plik bin.(obraz plyty) i w nero jest taka opcja nagraj obraz na plyte.Czy jak nagram ten 1 plik bin. na plyte to na plycie wyswietli sie obraz oryginalnej plyty(wszystkie pliki)?
bo pojecia nie mam :roll:
bo pojecia nie mam :roll:
Odpowiedzi: 8
Albo emulujesz bin'a w Daemon Tools i robisz kopię CD, np. Clone'm.
Pawek:Normalnie, jak juź w notatniku napiszesz to co trzeba – wychodzisz z dokumentu i zmieniasz mu rozszerzenie z txt na cue. To wszystko.
Wystarczy zrobić tak: plik > zapisz jako > (zapisz jako typ – wszystkie pliki) > nazwa.cue
Pozdrawiam
ok Pawek zrobie jak podales , znajac moj rozeznanie w tych rzeczach to pewnie cie pomecze troche jeszcze.
Doktor X:Pawek powiedz mi jeszcze czym ja mam zamienic txt na cue?
Normalnie, jak juź w notatniku napiszesz to co trzeba – wychodzisz z dokumentu i zmieniasz mu rozszerzenie z txt na cue. To wszystko.
Czyli jak masz plik 'sdsahdjhasduy.txt', to po zmianie ma on wyglądać 'sdsahdjhasduy.cue'.
Pawek powiedz mi jeszcze czym ja mam zamienic txt na cue?
Doktor X:i do kazdego pliku bin nalezy to zrobic jesli chce nagrac na plyte?
Tak. Są do tego specjalne programy, typu np. Cue Maker. Ale ja sobie robie zawsze ręcznie.
i do kazdego pliku bin nalezy to zrobic jesli chce nagrac na plyte?
Tak, ale do tego pliku *.bin musisz dorobić jeszcze jeden plik – o rozszerzeniu *.cue.
W tym celu otwórz notatnik i skopiuj poniźszą ramkę:
Zmień 'nazwa_pliku' na nazwę jaką ma faktycznie ten Twój obraz. Na sam koniec zapisz ten plik, nadaj mu dowolną nazwę i na koniec zmień jego roszerzenie z txt na właśnie cue.
Dopiero teraz zabierz się za nagrywanie.
PS. TO TEŻ BYŁO WIELE RAZY PISANE :?
W tym celu otwórz notatnik i skopiuj poniźszą ramkę:
FILE "nazwa_pliku.bin" BINARY
TRACK 01 MODE1/2048
INDEX 01 00:00:00
Zmień 'nazwa_pliku' na nazwę jaką ma faktycznie ten Twój obraz. Na sam koniec zapisz ten plik, nadaj mu dowolną nazwę i na koniec zmień jego roszerzenie z txt na właśnie cue.
Dopiero teraz zabierz się za nagrywanie.
PS. TO TEŻ BYŁO WIELE RAZY PISANE :?
Strona 1 / 1