obraz na telewizorze
Witam, mam problem dotyczący wyjścia telewizyjnego mianowicie kiedy ustawie wszystkie parametry dla telewizora czyli rozdzielczośc 1024 odświezanie 60
i puszczam film na monitorze widać obraz wszystko jest ok a na telewizorze tylko napisy, okno obrazu jest czarne, w jakich opcjach to ustawic czy to wina telewizora?
moja karta grafiki to gforce 4mx
i puszczam film na monitorze widać obraz wszystko jest ok a na telewizorze tylko napisy, okno obrazu jest czarne, w jakich opcjach to ustawic czy to wina telewizora?
moja karta grafiki to gforce 4mx
Odpowiedzi: 5
miałem podobny problem to przez TvTool 9.6.1 ściągnij sobie TvTool 9.6.3 to będzie po kłopocie
Mam GF4 MX440, teź niedawno zacząłem się bawic TV–OUT'em. Najnowsze stery do GF + TvTool 9.6.1 (obsługuje juź bez problemu dekoder MV). Jest juź TvTool 9.6.3, jednak do tego łatwiej znaleźć "ulepszacza".
ps. rozdzielczość polecana, do tych kart(oprócz Pal oczywiście) to 800x600.
ps. rozdzielczość polecana, do tych kart(oprócz Pal oczywiście) to 800x600.
U mnie pojawił się ten sam problem po zainstalowaniu najnowszych sterowników – jak wróciłem do sterowników wersji 53.03 wszystko wróciło do normy :wink:
Sterowniki Stąd poza tym właściwości ekranu, ustawienia, zaawansowane, zakładka GF, nView, tryby nView: – Klon – para wyświetlana: monitor analogowy + telewizor monitor jako domyślny potem oczywiście ustawienia telewizora (tutaj jedna rada, jeśli masz zwykły telewizor a nie jakiś panoramiczny supersprzęt lepiej zmień rozdzielczość na max 700, bo rozwalisz kineskop) dalej w zakładce :wideo pełnoekranowe,powiększenie: odzwierciedlenie wideo,
a w urządzenie pełnoekranowe: ekran pomocniczy.
Będziesz miał film na tv i moźesz robić co innego na kompie, np dalej przeglądać archiwum forum :lol:
Jeśli będzie problem z napisami zainstaluj ffdshow i tam w opcjach ustawiaj skąd ma pobierać plik z napisami.jednak to indywidualna sprawa Twoja i Twoich playerów.
a w urządzenie pełnoekranowe: ekran pomocniczy.
Będziesz miał film na tv i moźesz robić co innego na kompie, np dalej przeglądać archiwum forum :lol:
Jeśli będzie problem z napisami zainstaluj ffdshow i tam w opcjach ustawiaj skąd ma pobierać plik z napisami.jednak to indywidualna sprawa Twoja i Twoich playerów.
Mialem podobny problem ale na karcie ATI, nie wiem czy to to, ale moze powoźe ;)
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13418&highlight=
Pozdrawiam
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13418&highlight=
Pozdrawiam
Strona 1 / 1