Obraz dysku
Mam taki problemik, chce zrobic obraz dysku 30GB na którym zajęte jest 1GB i nagrac ten obraz na dysk o pojemnosci 3G, ale kaźdy program wyźuca mi Brak Dostępnego miejsca, jak to zrobić?
Odpowiedzi: 7
w Nortonie spotkałem się z takim przypadkiem, źe jeśli nieuwaźny uźytkownik pozostawił w lewym okienku domyślne zaznaczenie obszaru danych do backupowania to sytuacja była analogiczna jak w tym przypadku. Wówczas trzeba było kliknąć w rozmiar partycji tak, źeby tylko on była zaznaczona natomiast nazwa dysku powinna stracić zaznaczenie. Kolega kiedyś robił przywracanie i pozostawił równieź lewe okienko tego programu nienaruszone to mu zamazało całą partycję mimo, źe obraz był nagrany prawidłowo [same dane]. Moźe w tym Drive Image`u jest podobnie.
Ja uzywam programu Drive Image 5.0, program ten zawsze zgywa tylko zajety obszar.
Podobny problem pojawil mi sie ostatnio gdy probowalem zrobic obraz systemu Windows Vista.
Mam partycje 30GB na ktorej bylo ok 3GB danych a program chcial zapisac do pliku cale 30GB.
Nie wiem dlaczego tak sie stalo.
Musze jeszcze sprawdzic to samo ale wersja 2002 (tj. 6.0) programu Drive Image......
Podobny problem pojawil mi sie ostatnio gdy probowalem zrobic obraz systemu Windows Vista.
Mam partycje 30GB na ktorej bylo ok 3GB danych a program chcial zapisac do pliku cale 30GB.
Nie wiem dlaczego tak sie stalo.
Musze jeszcze sprawdzic to samo ale wersja 2002 (tj. 6.0) programu Drive Image......
Kiedyś uźywałem Drive Image`a i nie miałem tego problemu. Byc moźe jest tam jakaś opcja w nagrywaniu mówiąca "nagraj tylko zajęty obszar" lub coś podobnego – nie pamiętam. obecnie uzywam Nortona Ghosta i tu na pewno w defaulcie nagrywa tylko obszar zajęty przez dane. Moźe ktoś z Twoich kolegów, znajomych go ma i moźe Ci zainstalować na próbę. Popytaj
UPDATE
A moźe ten nośnik jest trefny i nie tej pojemności na jaką opiewa, sprawdź to w Nero.
UPDATE
A moźe ten nośnik jest trefny i nie tej pojemności na jaką opiewa, sprawdź to w Nero.
To nic nie dało, jest jeszcze jakis sposób na zrobienie dokładnej kopi jednego dysku na drugi, pomóźcie??
Redhot5:R–Drive Image ; Paragon Exact Image ; ale wątpie źe to wina programów moźe trzeba zaznaczyć jakąś opcje
Z pewnością.
Spróbuj programem do którego link podawał lucy.
R–Drive Image ; Paragon Exact Image ; ale wątpie źe to wina programów moźe trzeba zaznaczyć jakąś opcje
Strona 1 / 1