Obraz dysku Nero

Mam plik TempImage Obraz dysku Nero. Jak ten obraz nagrać na dysk CD ? próbowałem ale trzy dyskietki zmarnowałem. Postępowałem zgodnie z komendami ale po zapisie dysk CD ma 0 bajtów wolnego i 0 bajów zapisanego? A obraz dysku ma ponad 400 MB
Czy ktoś wie jak to zrobić moźe jakieś ustawienia nie tak?

Odpowiedzi: 7

mettal:
oczywiscie wazny jest jego rozmiar,czy jest toobraz DVD czy CD
Pamiętaj ze obraz moźe mieć nawet 840mb i wejdzie na płytke 700.Zaleźy od obrazu :wink:
Anonymous
Dodano
15.11.2005 15:56:25
Czyli nero niepoprawnie nagrywa ten plik?

Sproboj go moze otworzyc programem UltraISO, badz zamontowac w wirtualnym napedzie, np. Daemon Tools, jesli sie nie uda w zaden sposob, widocznie plik jest uszkodzony...

Jezeli plik sie otworzy i niebedzie problemu z odczytem danych wtedymozesz go nagrac na CD na dwa sposoby:

1. W Nero dajac opcje Nagraj plik Obrazu i wskazujac ten wlasnie plik (oczywiscie wazny jest jego rozmiar,czy jest toobraz DVD czy CD)

2. Zamontowac go w wirtualnym napedzie,odaplic program do kopiowania, jako naped zrodlowy wybierasz GENERIC, czyli wirtualny naped Daemona, jako cel wybierasz nagrywarke...
mettal
Dodano
15.11.2005 00:06:11
ok. to jest .nrg

i co teraz?
:?:
Przem
Dodano
15.11.2005 00:01:16
Przem:
[color=blue]Nie ma więcej informacji o tym pliku, moźe to jest tymczasowy ale co z tego?

Jezeli wydaje Ci sie ze nie ma roznicy miedzy prawidlowym plikiem obrazu, a plikiem tymczasowym, ktory stworzyl program i nie dokonczyl jeszcze go tworzyc, to powodzenia zycze...

Wlacz w opcjach folderow,pokazywanie rozszerzen znanych typow plikow, wtedy po nazwie pliku,po kropce bedzie jego rozszerzenie, a z tym juz cos latwiej zrobic, bo moze to byc .tmp, a moze .nrg...
mettal
Dodano
14.11.2005 22:24:50
A jakie rozszerzenie ma ten plik ? Jestes pewien ze obraz jest kompletny,bo po nazwie mozna wnioskowac ze byl to plik tymczasowy...

Nie ma więcej informacji o tym pliku, moźe to jest tymczasowy ale co z tego?

Zaleźy teź jak chcesz ten obraz nagrać.Jako plik wrzucić czy jako obraz.

Chcę nagrać tak abym mógł obejrzeć co tam jest, bo prawdopodobnie zdjęcia, które utraciłem. Został mi tylko ten plik z obrazem. Jak mam to zrobić?
:?:
Przem
Dodano
14.11.2005 22:18:44
Jak nagrywasz obraz na płyte to zawsze będzie pisać 0 wolnego i 0 zajętego.Zaleźy teź jak chcesz ten obraz nagrać.Jako plik wrzucić czy jako obraz.Spróbuj alcoholem 120% nagrac.
Anonymous
Dodano
14.11.2005 21:35:13
A jakie rozszerzenie ma ten plik ? Jestes pewien ze obraz jest kompletny,bopo nazwie mozna wnioskowac ze byl to plik tymczasowy...
mettal
Dodano
13.11.2005 20:50:38
Przem
Dodano:
13.11.2005 20:24:01
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1