Obramowanie ikon, itd.
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć , czy jest jakaś możliwość wyłączenia tego obramowania ikon ?
Jest to strasznie denerwujące. Da się zrobić tak jak w XP, aby podświetlała się sama ikona, a nie robił się taki kwadrat ?
Strasznie brzydko to wygląda jak ikonki są blisko siebie, a ja lubię właśnie jak są tak "zbite".
Jeśli można to chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy jest możliwość zrobienia podczas przeglądania folderów podglądu i możliwych operacji na plikach po lewej stronie okna, a nie na dole. Tak jak było w XP'ku ?
No i czy jest możliwość, żeby ikonki były takiej samej wielkości i w takich samych odległościach jak w XP'ku.
Długo pracowałem na XP i strasznie się przyzwyczaiłem, dlatego chciałbym się dowiedzieć czy da się to przenieść na Viste.
Wg mnie powinno się dać :) Ale to już zostawiam wam ekspertom :)
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1
PPM na pulpicie/Personalizuj/Kolor i wygląd okien/Otwórz właściwości wyglądu... i Zaawansowane. Poszukaj tam, z pewnością jest tam możliwość zmniejszenia odległości ikon, co do zaznaczenia kwadratem to musisz już sam sprawdzić ;-)
Strona 1 / 1
[quote=Anathema]PPM na pulpicie/Personalizuj/Kolor i wygląd okien/Otwórz właściwości wyglądu... i Zaawansowane. Poszukaj tam, z pewnością jest tam możliwość zmniejszenia odległości ikon, co do zaznaczenia kwadratem to musisz już sam sprawdzić ;-)[/quote] Witam! Pytałęm o to jakieś pół roku temu i nikt nie potrafił odpowiedzieć!!! Wielkie dzięki w końcu mam ikony jak w XP właśnie obok siebie a nie takie wielkie!!! Dziękuję bardzo za ten temat!
[quote=pharaoh][quote=Anathema]PPM na pulpicie/Personalizuj/Kolor i wygląd okien/Otwórz właściwości wyglądu... i Zaawansowane. Poszukaj tam, z pewnością jest tam możliwość zmniejszenia odległości ikon, co do zaznaczenia kwadratem to musisz już sam sprawdzić ;-)[/quote] Witam! Pytałęm o to jakieś pół roku temu i nikt nie potrafił odpowiedzieć!!! Wielkie dzięki w końcu mam ikony jak w XP właśnie obok siebie a nie takie wielkie!!! Dziękuję bardzo za ten temat![/quote] Proszę bardzo!